Čistý duch

Čistý duch: Tato kombinace je pro milovníky plnějších chutí.
Co potřebujete: moravské růžové víno, Sprite, okvětní lístek růže nebo orchideje na ozdobu

Postup přípravy: Do vychlazené sklenice nalijeme moravské růžové víno a Sprite. Na závěr ozdobíme okraj sklenice okvětním lístkem.

Popis: Tato kombinace je pro milovníky plnějších chutí. Perlení Spritu dodává v kombinaci se středně plným suchým růžovým vínem drinku svěžest. Vhodné je moravské víno, které ve své chuti má tóny tmavého bobulového ovoce, jež doprovází dlouhou ovocnou dochuť. Z odrůd jsou nejvhodnější Cabernet Sauvignon a Merlot.

Léto na venkově

Léto na venkově: Ideální drink pro letní podvečer. Snoubení višňového džusu s moravskými víny vytváří plný dojem, který příjemně pohladí.
Co potřebujete: moravské růžové suché víno, moravský růžový sekt (brut), višňový džus, jahody, led

Postup přípravy: Do sklenice nalijeme višňový džus, zaplníme do půli ledem a přidáme nakrájené jahody. Na závěr doplníme sklenici ledem, přidáme víno a sekt.

Popis: Ideální drink pro letní podvečer. Snoubení višňového džusu s moravskými víny vytváří plný dojem, který příjemně pohladí. Ovocnost je společně se svěžími kyselinami moravských vín je v elegantní harmonii. Vína vybírejme suchá, aby výsledný dojem z nápoje nebyl díky sladkosti džusu až příliš těžký. Z odrůd je vhodný Merlot, Zweigeltrebe a Svatovavřinecké.

Polibek v oblacích

Polibek v oblacích: Zázvorová limonáda dodává nápoji pocit chuťové plnosti a jemně příjemný hořký tón v dochuti.
Co potřebujete: moravský Růžový sekt (demi), zázvorová limonáda, maliny, led

Postup přípravy: Sklenici zaplníme do půli ledem, nasypeme pár malin, přelijeme sektem, doplníme do plna ledem a na závěr dolijeme zázvorovou limonádou.

Popis: Pro tento drink je vhodné použít moravský suchý růžový sekt z Frankovky nebo Svatovavřineckého, jehož chuť je středně plná a z ovocných tónů dominují jahody a maliny. Zázvorová limonáda dodává nápoji pocit chuťové plnosti a jemně příjemný hořký tón v dochuti.

Letní probuzení

Letní probuzení: Velmi jemná vůně hrušek osloví především ženy.
Co potřebujete: suchý moravský rosé sekt, hruškový sirup, ledová tříšť

Postup přípravy: Do mixéru vložíme ledovou tříšť, hruškový  monin a rozmixujeme na pyré. Poté navrstvíme do martini sklenice a zalijeme růžovým sektem.

Popis: Velmi jemná vůně hrušek osloví především ženy. Tuto vůni vyhodnotily Francouzsky jako nejvíce přitažlivou. Spojením suchého sektu s hruškovým sirupem vzniká velmi elegantní a osvěžující dlouho trvající chuť.                                             

Lesní ticho           

Lesní ticho:  Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové.
Co potřebujete: polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový juice, led, perlivá voda

Postup přípravy: Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým  džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.

Popis: Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť, která vám dodá na letní rozpálené pláži klid a pohodu.

Ovocný ráj

Ovocný ráj: Chuť je velmi svůdná a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience.
Co potřebujete: polosladké moravské Zweigeltrebe rosé, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup  

Postup přípravy: Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.

Popis: Ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi elegantně. Chuť je velmi svůdná a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu, jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou sexy chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.      

Sladké snění

Sladké snění:  Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu.
Co potřebujete: polosuchá moravská Frankovka rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda

Postup přípravy: Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou a zakápneme fialkovým sirupem.

Popis: Čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a jemných plátků hrušky. Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu. Celková harmonie působí velmi elegantně a decentně, evokuje atmosféru emotivního koncertu vážné hudby pod širým nebem.

Růžové zrození

Růžové zrození:  Velmi lehký a osvěžující. Bylinné tóny čerstvé šalvěje dodávají drinku nádech čistoty působící jako čerstvý horský pramen.
Co potřebujete: polosuchá moravská Frankovka, neperlivá voda, snítka šalvěje

Postup přípravy: Do sklenice vložíme led, zalijeme do ½ vínem, vložíme několik lístků šalvěje, dolijeme neperlivou vodou a ozdobíme snítkou šalvěje navrch.

Popis: Velmi lehký a osvěžující. Bylinné tóny čerstvé šalvěje dodávají drinku nádech čistoty působící jako čerstvý horský pramen.

Fotogalerie
8 fotografií