V první řadě je důležité naučit se míchat marinády, díky kterým bude grilované maso dokonale ochucené. Má dorazit návštěva, kde masu zrovna neholduje? Pak buďte připraveni a udělejte zeleninové saláty, grilovaný sýr nebo ovocné grilované dezerty. K pokrmům podávejte křupavé pečivo a čerstvý chléb, a nezapomeňte na ledově vychlazené pivo. Řidiči jistě ocení Pito. Grilovací párty už může začít, přejeme dobrou chuť!

ROBI plátky s modrým sýrem

Ingredience na 6 porcí:

4 ROBI plátky (EUROBI)

80 g nastrouhaného sýra Niva extra

1 velká červená cibule

2 lžíce oleje

plná lžíce cukru

ROBI plátky s modrým sýrem
Autor: KLASA

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky a zvolna ji opečeme v pánvi s olejem. Když zesklovatí, přisypeme cukr a mícháme, dokud nebude zkaramelizovaná.

Dva plátky ROBI posypeme polovinou sýra, přidáme cibuli a posypeme zbylým sýrem. Přiklopíme druhým plátkem, stlačíme k sobě a grilujeme z každé strany 5 minut. Grilované plátky překrojíme a rozdělíme na talíře. Můžeme podávat s dresinky podle chuti.

Steak z krůtích prsou plněný žampióny

Ingredience na 4 porce

500 g krůtích prsou

300 g zahradních žampiónů

50 ml oleje

100 ml smetany na šlehání

svazek pažitky

2 stroužky česneku

špetka tymiánu

čerstvě drcený pepř

sůl

Steak z krůtích prsou plněný žampióny
Autor: KLASA

Postup:

Z prsou uřízneme 4 steaky a v každém uděláme ostrým nožem kapsu. Pokud to tvar prsou neumožňuje, nakrájíme je na 4 plátky a ty opatrně naklepeme.

V pánvi nahřejeme olej, přidáme na plátky pokrájené žampióny, česnek utřený se solí, pepř, tymián, promícháme a krátce společně opečeme. Přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme odpařit téměř všechnu tekutinu. Žampióny necháme zchladnout a směs rozdělíme na jednotlivé plátky masa. Steaky potom uzavřeme špejlí anebo plátky přehneme přes náplň a okraje spíchneme párátkem.

Maso osolíme, potřeme jemně olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

Kuřecí prsíčka plněná špenátem a balkánským sýrem v anglické slanině

Ingredience na 4 porce

4 ks kuřecích prsou bez kůže 250 g čerstvého špenátu nebo mraženého listového špenátu

100 g balkánského sýra

8 dlouhých plátků anglické slaniny

sůl

špetka pálivé papriky

Kuřecí prsíčka plněná špenátem a balkánským sýrem v anglické slanině
Autor: KLASA

Postup:

Čerstvý nebo mražený špenát důkladně očistíme a spaříme v osolené vodě. Necháme okapat a smícháme s jemně pokrájeným sýrem.

Jednotlivá prsa rozkrojíme na 4 kusy, lehce naklepeme a na každý přidáme směs špenátu s balkánským sýrem. Plátky stočíme a každý minizávitek zabalíme do poloviny slaniny. Potom je napícháme na grilovací špejle a grilujeme 6–7 minut z každé strany.

Grilovaný hermelín s ostrou hořčicí, ořechy a brusinkovou omáčkou

Ingredience na 4 porce

4 ks Krále sýrů Hermelínu

2 lžíce plnotučné hořčice

100 g vlašských ořechů

omáčka:

190 g brusinkového kompotu

50 ml kečupu Gurmán

2 lžíce Dynybyl Griotte likéru

lžička pomerančové kůry

lžička drceného pepře

špetka soli

Grilovaný hermelín s ostrou hořčicí, ořechy a brusinkovou omáčkou
Autor: KLASA

Postup:

Hermelíny potřeme hořčicí, umístíme na arch alobalu, posypeme drcenými ořechy, zabalíme a dáme na gril předehřátý na střední teplotu.

V misce smícháme brusinkový kompot s kečupem, pomerančovou kůrou, pepřem a podle chuti přisolíme. Hotový grilovaný hermelín servírujeme s pečivem nebo zeleninou.

Grilované broskve s rumovým sirupem

Ingredience na 4 porce

4 ks broskví

3 lžíce cukru krupice

kus skořice

hřebíček

badyán

pomerančová a citrónová kůra

100 ml vody

40 ml Božkova tuzemského

Grilované broskve s rumovým sirupem
Autor: KLASA

Postup:

V kastrolu necháme rozpustit cukr. Když začne zlátnout, zalijeme ho vodou a necháme odvařit. Přidáme koření, kůru a svaříme na sirup. Odstavíme, vmícháme alkohol a necháme stát.

Ovoce opláchneme, zbavíme pecek a grilujeme řezem dolů. Po otočení je lehce potřeme sirupem a grilujeme z druhé strany. Po ogrilování potřeme sirupem i z opačné strany a před podáváním necháme chvilku marinovat.