Nejen chutnější, ale i křupavější budou bramboráky, když do těsta přidáte 2 lžičky tvarohu

Pokud chcete mít řízeček pěkně křupavý, neobalujte ho v drobné předem namleté strouhance. Naopak na větší kousky rozdrťte čerstvý rohlík, nasaje do sebe olej a nádherně křoupá.

Chléb a pečivo vydrží déle, když k němu vložíme překrojené jablko. Také volte spíše zabalení do utěrky než do pytlíku.

Palačinky se vám nebudou chytat na pánvičku a půjdou krásně obracet, když do těsta vmícháte trochu rozpuštěného másla.

Jestli vám vadí, že se párek nebo klobása nepěkně rozšklebí, ponořte je před vařením do horké vody

Jemnější chuť získají játra, pokud je před vařením namočíte na pár hodin do mléka nebo smetany

Aby se nepřipálila cibulka, stačí ji před restováním obalit v mouce

Jsme v půlce – půl roku od vánoc, půl roku do vánoc – ideální doba na kapra. Zkuste v trojobalu vyměnit vejce za plnotučnou hořčici. Kapr získá pikantn

Křupavé řízky zaručí na větší kousky čerstvě namletá strouhanka z měkkých rohlíků
Autor: profimedia.cz
í chuť.

Aby rýže neměla tak mdlou chuť, před vařením ji orestujte na pánvičce. Pokud se vám trochu připálí, můžete ji ještě zachránit kouskem chleba, který na ni položíte. Pohltí do sebe zápach.

Brambory se nerozvaří, když je do hrnce vložíte až do vroucí vody, nikoliv do studené.

Rajskou omáčku nemusíte sladit jen obyčejným cukrem, můžete do ní nastrouhat i perník. Volte ten, který není obalený v čokoládě.

Vyschlá hořčice nemusí hned skončit v koši. Když do ní vlijete trošku olivového oleje a pár kapek citronu a pořádně to rozmícháte, je zachráněna.

Aby se vám při krájen nelepil dort na nůž, ponořte vždy po odkrojení kousku, nůž do sklenice s horkou vodou.

Sníh z bílku bude pevný a tuhý, když jej šleháte v páře a přidáte kapku octa.

Prášek do pečiva pomůže i karbanátkům. Budou po něm nadýchanější. Ale pozor, stačí jen špetka!

Uvařili jste vynikající polévku z vývaru, ale je dosti mastná? Nechte ji vychladnout, tuk se vysráží na hladinu. Pak stačí vzít jen ubrousek a tuk sebrat.

Připálit puding - to se stane během chvilky. Zabránit tomu můžete tak, že hrnec vymažete máslem.

Puding nepřipálíte, když hrnec vymažete máslem
Autor: profimedia.cz

Pokud chcete na velmi jemné plátky nakrájet šunku nebo salám – například na chlebíčky – dejte je na chvíli do mrazáku.

Ryby ponořte při rozmrazování do mléka

Aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo, potřete ho nejdříve olejem