Bílé ponožky k tmavému obleku? Nikdy! Móda a lá Michael Jackson už je pryč. K tmavému obleku vybírejte vždy černé ponožky. Toto pravidlo platí u obleků z černých, tmavě šedých a modrých odstínů barev.

Pánský oblek nenoste bez opasku. K obleku vybírejte vždy opasek kožený a v barvě obuvi. Jeho šířka nesmí být větší než 3,5 centimetru. Široké nebo látkové opasky, které jste zvyklí nosit k riflím, nikdy k obleku nepoužívejte. Podívejte se, jak má vypadat správně pánský opasek k obleku.

Poslední knoflík u saka nezapínejte. Tento způsob zapínání má svůj historický původ. Muži nezapínali spodní knoflík, aby mohli lépe tasit zbraň. Dnes je důvod zcela jiný. Zapnutím všech knoflíků zdeformujete přirozený tvar saka a ztratíte na eleganci.

K obleku nenoste košile s krátkým rukávem. Nebude vám vidět manžeta rukávu košile. Vznikne dojem, že je vám sako velké, nebo že ho máte po dědovi. Vždy noste k obleku pouze košile s dlouhým rukávem. V letních měsících si můžete vzít košili s krátkým rukávem, ovšem sako nechejte doma.

Po koupi obleku odstraňte všechny nášivky. Se značkou na mikině určitě zaujmete, ale na pánském obleku ne. Okolí si vás bude jistě všímat, ovšem úspěch vám to nepřinese. Je to stejné, jako byste nechali na džínách visačku.

pánskému obleku noste vždy šněrovací společenskou obuv. Nepoužívejte mokasíny s uzavřeným nártem ani látkovou obuv. Takto má správně vypadat pánská společenská obuv.   

Ozdobné patky na kapsách nezasunujte do kapes. Vždy je noste vně. Nenoste ruce v kapsách saka a také do nich nic neodkládejte. Sako není bunda.

Pokud se vyhnete těmto největším katastrofám v oblékání, nemusíte mít drahý oblek, a přesto můžete vypadat mnohem lépe než ostatní muži. Pomůžete si tak sami k úspěchu. Sledujte skvělý tip na nákup pánských obleků BANDI. Značka, která obléká i známé osobnosti, jakými jsou herec Václav Postránecký, herec Martin Zounar nebo porotce známých tanečních soutěží Zdeněk Chlopčík a další. 

Jak zvýšit úspěšnost při obchodním jednání?

K obchodnímu jednání si oblékněte vždy tmavý a matný oblek. K tomu bílou košili a kravatu v červené barvě. Obuv musí být šněrovací a matná. Pokud se takto obléknete, máte větší šanci na úspěch. Obchodní partner vás bude vnímat jako sebevědomého muže. A když jste sebevědomý, tak tomu asi rozumíte. Protistrana vám tak může důvěřovat. A pokud vám důvěřuje, ráda s vámi uzavře obchod. Pokud si například vezmete kravatu zelené barvy, obchodní partner vás bude vnímat jinak a vaše šance klesnou. V případě, že si vezmete lesklý pánský oblek, obchodní partner bude mít pocit, že na něm vyděláváte a vaše spolupráce nebude oboustranně výhodná. Vaše šance se opět zmenšují. Přečtěte si další praktické rady pro manažery, které vám pomohou k úspěchu.

Lesklý oblek do zaměstnání v žádném případě nepatří. Snižuje možnost úspěchu při jednání.
Autor: Pánské obleky BANDI.

Mezi oblečením manažera do zaměstnání- k obchodnímu jednání a do zaměstnání- do kolektivu je velký rozdíl. Pokud například chodíte každý den do práce v bílé košili, kolektiv vás podvědomě může vnímat jako člověka, který o sebe příliš nedbá. To může mít za následek, že se vám kolegové začnou vyhýbat. Třeba vám přestanou volat, když jdou na oběd. Proč? Čtěte v článku Jak se obléká manažer do zaměstnání.

Správná volba oblečení pro manažera k obchodnímu jednání.
Autor: Pánské obleky BANDI.

 

Jak uspět u zkoušek?

Chcete-li zvýšit vaši úspěšnost u zkoušky, vezměte si na sebe jedině tmavý, matný oblek. K tomu bílou košili, kravatu světle modrou nebo světle zelenou a matnou šněrovací obuv. Takto oblečený nebudete zkušební komisi ničím provokovat. Naopak! Budete působit věrohodným dojmem a navíc budete za „slušňáka“. A to i přesto, že jste byl jedním z hlavních rebelů v ročníku. Že šaty dělají člověka, platí i v tomto případě. Správnou volbou oblečení si zajistíte, že vás komise nebude zbytečně dusit. A nezapomeňte! Můžete si kupovat drahé boty a stejně vám budou k ničemu, když je nebudete mít čisté.

Jak má vypadat dokonale oblečený student ke zkoušce a jaké další triky platí na zkušební komisi? Čtěte článek Bojíš se zkoušek? Čti, jak vyzrát na zkušební komisi

Takto má vypadat úspěšný student ke zkouškám.
Autor: Pánské obleky BANDI.

Odmítla vás holka na rande?

Zvyšte svou šanci sbalit holku. Oblékněte si na rande vždy moderní pánský oblek, košili a kravatu. Proč? Ženy vždy přitahovalo uniformní oblečení. Proto se také kolem pilotů letadel, vojáků a námořníků točí tolik hezkých holek. Nemusíte být zrovna kapitánem letadla, abyste u ženy uspěl. Stačí, když uniformu nahradíte pánským oblekem. I to je svým způsobem uniforma.

Myslíte si, že jsou obleky drahé? Omyl! Podívejte se na levné pánské obleky, ve kterých budete vypadat zaručeně skvěle.

Pokud víte nebo máte podezření, že žena přijde na rande v džínách, oblekové kalhoty vyměňte také za džíny. Nechte kravatu doma, rozepněte si první knoflík u košile a obujte si vycházkovou obuv. Například mokasíny. Tím svůj formální vzhled odlehčíte. V takovém oblečení budete vypadat jako pravý gentleman a vaše šance na úspěch se zvýší.

Proč na rande oblek a ne džíny a tričko? Jak to přesně funguje se dočtete v článku Jdeš na rande? Čti, jak se obléknout, aby tě holka neodmítla.

Doporučujeme vám udělat si Test pro muže.  Nejenže zjistíte jakou máte šanci být úspěšným, ale navíc ušetříte.

Oblek je stejná uniforma jako oblečení kapitána letadla, po kterém tak ženy touží.
Autor: Pánské obleky BANDI.