Vaječná melanž, jak se směsi říká, se prodává v krabičkách po 5 a 10 kusech. Koupit je můžete za 29 a 49 korun. Blesk se proto rozhodl zjistit, zda je uvnitř obalu skutečně takový počet vajec, jaký výrobce slibuje.

Jsou skutečná »na chlup« stejná?

Redaktorka Blesku porovnala 5 vajec z českých chovů velikosti M s 5 českými

Výhody a nevýhody tekutých vajec
Výhody a nevýhody tekutých vajec
Autor: Blesk
vejci v krabičce. Výsledek? Čerstvá vejce mají výrazně hustší konzistenci, sytě žlutou až oranžovou barvu. Vaječná melanž je vodovější a vůní připomíná vejce méně. Co se ale týče množství, výrobce nelže. Pět rozklepnutých, rozmíchaných vajec se skutečně rovná pěti bílkům a žloutkům v melanži.

Která chutnají lépe?
To Blesk vyzkoušel už předevčírem, když si nechal od profesionálního kuchaře usmažit míchanici z melanže. Chuťově i vzhledově byla od klasických vajec k nerozeznání!

Na to, jak Blesk testoval tekutá a klasická vejce, se podívejte do fotogalerie pod článkem!
Fotogalerie
6 fotografií