Tím, že neustále hledají rovnováhu a harmonii, tak se neustále pohybují v prostoru protikladů. Tím, že se soustředí na jednu věc a vzápětí na jinou se často dostávají do rozporuplných stavů. To dost narušuje jejich duševní zdraví. Rádi přehánějí a to i v jídle. Často se tak nevyhnou sklonům k obezitě nebo k cukrovce. Špatně se jim říká ne. Často se tak díky své nerozhodnosti dostávají do komplikací, které by si při razantnějším přístupu mohli ušetřit. Váhy symbolizují člověka společenského, který je orientován na krásu a umění. Nesnáší nelad, neupravenost, špínu a agresi. Jsou velmi citliví na lež a hulvátské projevy ze strany okolí.

 

Vhodná jídla
Všechna vyvážená s převahou ovoce a zeleniny. Masa rybí, kuřecí, vepřové, brambory, rýže.

 

Čemu se vyhýbat
Jídlům ostrým, těžkým, agresivním, sladkostem a tvrdému alkoholu. V oblasti konzumace tekutin všemu, co příliš zatěžuje ledviny.

 

Sport
Vyvážený, harmonický – běh na dlouhou trať, indiánský běh, procházky, bruslení atd.

Dispozice k nemocem
Váhy ovládají ledviny. Tento orgán je tedy nejvíce ohrožen. Zranitelnější je také žlučník a u žen bývají častější gynekologické potíže.

 

Lékárna přírody

Všechny byliny podporující a chránící činnost ledvin – plody šípku (šípkový čaj), semena dýně, list břízy bělokoré, list brusinky, smetánka lékařská.