Lentilkový dort

S Lentilkovým dortem máte u svého potomka úspěch zaručený
Autor: Nestle
Ingredience:

Těsto:

* 4 vanilkové pudinky

* 4 celá vejce

* 20 dkg cukru krupice

* 1/2 pytlíku prášku do pečiva

* Změklé máslo a hrubá mouka na vymazání dortové formy

Krém:

* 125 ml polo- nebo plnotučného mléka

* 1/2 lžíce hladké mouky

* 100 g rozpuštěné čokolády

* 250 g změklého másla

* 6 polévkových lžic cukru krupice

* Lentilky

Postup:

Ušlehejte cukr a vejce, vsypte prášek do pečiva a pudink a znovu vyšlehejte. Těsto nalijte do dortové formy (vymazané máslem a pak vysypané hrubou moukou) a pečte na 160° C přibližně 40 minut. Po dopečení nechte vychladnout.

Mezitím si připravte krém: Z mléka a hladké mouky uvařte kaši a do ní přidejte čokoládu, máslo a cukr. Vyšlehejte do krému a nechte chvíli ztuhnout v lednici.

Vychladlý korpus dortu rozřízněte napůl a mezi díly natřete krém, ale jen část krému něco mezi jednou třetinou a polovinou. Spojte oba díly korpusu a celý dort potřete krémem (příště můžete použít třeba i marcipán). Jako poslední přichází na řadu vaše fantazie a spousta lentilek, kterými dort ozdobíte.

Mrkvovo-kukuříčné sušenky

Mrkvovo-kukuřičné sušenky
Autor: unilever
Ingredience: (zhruba pro 36 kusů)

* ½ hrnku hroznového cukru

* ½ rostlinného tuku Hera

* 1 hrnek kukuřičné mouky

* 1 hrnek strouhané mrkve

* 1 vejce

* 1 čajová lžička kypřícího prášku

Postup:

Smíchejte cukr a rozpuštěný rostlinný tuk Hera. Přidejte vejce, kukuřičnou mouku, kypřící prášek a strouhanou mrkev. Vše promíchejte a poté dělejte malé kuličky a z nich pak placičky. Pečete asi 10 minut na 190° C. Před podáváním dětem nechte vychladnout.

Banánové sušenky

Banánové sušenky
Autor: unilever
Ingredience: (zhruba pro 36 kusů)

* ½ hrnku hroznového cukru

* ½ hrnku rostlinného tuku Hera

* 1 vejce

* 1 a ¼ hrnku hladké špaldové mouky

* 1 banán

* 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

* 1/3 hrnku ovesných vloček

Postup:

Smíchejte hroznový cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Hera, vejce, špaldovou mouku a kypřící prášek. Nakonec přidejte rozmačkaný banán a vločky. Lžičkou tvarujte z těsta bochánky, které pokládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Pečete v předehřáté troubě na 190° C 8 – 10 minut. Před podáváním dětem nechte cookies vychladnout.

M&Ms sušenky

M&Ms sušenky
Autor: unilever
Ingredience: (zhruba pro 36 kusů)

* ½ hrnku rostlinného tuku Hera

* ½ hrnku cukru

* 1 balíček vanilkového cukru

* 1 vejce

* 1 hrnek mouky

* 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

* 1 hrnek oříškových M&Ms lentilek

Postup:

Předehřejte troubu na 180 C. Smíchejte jednotlivé ingredience a na závěr do mísy přidejte nasekané M&Ms-ky. Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, dejte je schladit v ledničky na 15 minut. Potom těsto pomocí lžičky ukládejte na plech  vystlaný papírem na pečení. Cookies ukládejte tak, aby mezi sebou měly dostatek prostoru, protože se těsto na plechu pomalu roztéká. Sušenky pečte cca 8 - 10 minut . Nechte je vychladnout a poté se společně můžete pustit do konzumace.

Ananasové carpaccio se zmrzlinou

Ananasové carpacio se zmrzlinou
Autor: unilever
Ingredience:

* 1,5 kolečka ananasu

* Pomerančový sirup

* 1 kopeček pomerančového sorbetu (zmrzliny) Carte d´Or

* 1 kopeček citronového sorbetu (zmrzliny) Carte d´Or

* lístek máty

* Červený rybíz

Postup:

1,5 kolečka ananasu nakrájejte na opravdu slabé plátky. Z obou stran zalijte pomerančovým sirupem a nechejte chvilku stranou na jiném talířku. Připravte si červený rybíz, kterým budete prokládat plátky ananasu. Na dezertní talířek postupně skládejte ananasové plátky, které prokládejte červeným rybízem, vedle naservírujte kopeček pomerančového a černo-rybízového sorbetu. Ozdobte snítkou čerstvé máty.

Tvarohový zmrzlinový dezert 

Tvarohový zmrzlinový dezert
Autor: unilever
Ingredience:

* 1 vafle

* čokoládový topping

* 1 lžička zakysané smetany nebo tučného bílého jogurtu

* 1 polívková lžíce borůvek

* 2 kopečky zmrzliny Míša

Postup:

Dezertní talířek potřeme čokoládovým toppingem. Vafli přepůlíme na dva trojúhelníky, naaranžujeme na čokoládový  topping a vedle umístíme dva kopečky Míša zmrzliny třeba na jahody, borůvky nebo nějaký kompot.  Vše dozdobíme snítkou čerstvé máty.

Restovaný banán se zmrzlinou

Restovaný banán se zmrzlinou
Autor: unilever
Ingredience:

* ½ banánu

* 10g másla

* 2 kopečky zmrzliny

* 0,4 g čokoládového toppingu

* lískové oříšky na posypání

* 2 g šlehačky

Postup:

Polovinu banánu podélně rozřízneme. Na pánvi rozpustíme máslo a banán na něm orestujeme. Servírujeme na dezertní talířek, který předem zdobíme čokoládovým toppingem, přidáme dva kopečky zmrzliny dle vašeho výběru, posypeme lískovými oříšky a nakonec přidáme kopeček šlehačky.

Jahodový sorbet-koktejl

Jahodový sorbet
Autor: unilever
Ingredience:

* 2dcl jahodového džusu

* 3 kopečky jahodového sorbetu Carte d´Or

¼ banánu

* Jahoda na ozdobu

Postup:

Do mixéru vložte jahodový džus s ¼ banánu, přidejte 3 kopečky jahodového sorbetu a mixujte 30  až 60 vteřin. Pohár ozdobte čerstvou jahodou nebo snítkou čerstvé máty.