Pokud necháte partnera či partnerku klidně usnout v pyžamu a sex odkládáte na »vhodnější« chvíle, je to špatně. Zalovte raději ve spíži a pomozte si tím, po čem v takových chvílích sahali už naši předci. Účinek jako po prášcích z lékárny ale nečekejte. Tyto látky jsou slabší. Navíc, podle doktora Uzla je nejlepším afrodiziakem pořádně naditá šrajtofle a většina ostatních je jen placebo.

Šafrán

Je to nejúčinnější přírodní afrodiziakum, které nemá vedlejší účinky a podporuje sexuální touhu i výkon. Jen škoda, že je ho jak šafránu.

Ženšen

ženšen
Autor: Foto scom
Ženšen pravý (Panax Ginseng) je léty prověřený všelék. Pomáhá dobré fyzické i psychické kondici a patří k těm nejsilnějším afrodiziakům. Proto je po staletí tak oblíbený a také drahý.

Yohimbe

Kůra stromu Yohimbe obsahuje alkaloid yohimbin, který zlepšuje sexuální výkonnost a rozproudí krev v pohlavních orgánech. Najdete jej v lécích na předpis i potravinových doplňcích.

Víno

Roztahuje cévy, prokrvuje orgány a napomáhá vzrušení a po staletí je vnímáno jako součást milostné předehry. Zacházejte s ním ale opatrně. Větší dávky alkoholu kazí sexuální výkon.

Čokoláda a kakao

čokoláda
Autor: profimedia.cz
Phenylethylamin obsažený v čokoládě zvyšuje hladinu serotoninu a endorfinu v mozku. Na sex naladí především ženy, ale výkon už vám nezaručí.

Tohle také pomáhá

Jejich efekt je slabší, ale pokud si chcete zlepšit sexuální život, mohou přidat svou trošku do mlýna.

Asparagus je plný cenných minerálů jako draslík, železo a selen, které udržují energii v těle.

Celer obsahuje androsteron, pohlavní hormon, který přitahuje ženy jak mucholapka. Pánové, s chutí do něj.

Česnek alicin zvyšuje prokrvení pohlavních orgánů, jen škoda, že jeho vůně spíš odpuzuje.

Chilli – obsahují capsaicin, který zlepšuje citlivost nervových zakončení, včetně těch pohlavních.

Dýňová semena – díky zinku zvyšují produkci mužských i ženských pohlavních hormonů.

kardamon
Autor: Foto scom
Kardamom – Pomáhá proti únavě a osvěžuje dech. Přidat si ho můžete třeba do kávy..

Maca – jihoamerický kořen zvyšuje produkci testosteronu, zlepšuje erekci i množství spermatu a přispívá tvorbě svalové hmoty.

Med – Zvyšuje vitalitu a energii díky snadno stravitelným cukrům.

Meloun vodní – Obsahuje aminokyselinu citrulin, která podporuje proudění krve v pohlavních orgánech a zlepšuje erekci mužů. Od plátku melounu ale žádný efekt nečekejte.

Piniové oříšky Mají v sobě protein, který zvyšuje vylučování pohlavních hormonů v těle.

Ústřice – tvarem připomíná ženské pohlaví. Jsou ale také plné zinku, který

ústřice
Autor: Foto scom
zvyšuje produkci testosteronu.

Zázvor Příjemně voní, uklidňuje mysl a rozproudí krev v pohlavních orgánech.

Tohle nám kazí sex

* Stres – souvisí s péči o děti i prací. Starosti chladí naši touhu jako kus ledu

* Věk – hladina hormonů se přirozeně snižuje

* Nemoci – zdravé tělo prahne po sexu. Nemoc nás vyčerpává.

*  Tučná jídla – ucpávají cévy cholesterolem

* Kouření – ucpává cévy a způsobuje poruchy erekce a prokrvení pohlavních orgánů

* Vysoký krevní tlak

Pro rychlou akci

Většina potravin zlepšujících sexuální život se musí užívat pravidelně, aby měly nějaký účinek. Pokud tolik času nemáte, musíte se poohlédnout po něčem silnějším. Dejte si ale pozor na dávkování. Tyto přípravky mohou mít úplně opačný efekt. Kupříkladu po pěti kapkách Španělských mušek vám zvlhnou sliznice pohlavních orgánů a lehce se rozbrní. Předávkování ale může skončit žaludečními problémy i smrtí.

Sexuolog Radim Uzel: Ženu rozproudí bankovní konto

sexuolog Radim Uzel
Autor: archiv Blesku
V historii lidstva už bylo vyzkoušeno asi 350 látek původu rostlinného, živočišného nebo dokonce nerostného, které měly fungovat jako afrodiziaka. Většinou se však jedná pouze o tzv. placebo efekt a látky nebyly vesměs podrobeny seriózním medicínským výzkumům. Často také bývá zaměňován účinek posilující funkci (např. erekci) a libido (chuť ke styku). Ono se to někdy dá od sebe obtížně odlišit. V podstatě je možno říci, že pomáhají především látky aromatické a kořeněné.

Pokud se týče potravin vzbuzujících sexuální chuť u ženy, tak to jsou především potraviny drahé (šampaňské, kaviár apod.), protože žena ocení, když muž do ní investuje a prokazuje tak svůj přístup ke zdrojům (bankovní konto).

Byklinkář Pavel Popov: Bylinky a jelení cvik

RnDr. Pavel Popov, tradiční výrobce bylinných mastí a čajů
Autor: archiv P. Popova
Doplnil bych ještě dobromysl, neboli oregano ke zvýšení pohlavní dráždivosti, damián pro ženy, kotvičník zemní, jenž se na východě používá jako sexuální tonikum a údajně zvyšuje hladinu testosteronu, máčku valašsky nazývaného mužská touha nebo mužská pýcha, petržel, která je podle běloruského lidového léčitelství tím, čím je mužům celer, maralí kořen, pískavici řecké seno, koriandr, semena slunečnice, mrkev, rajčata, špenát, salát a hlávkové zelí. Navíc bych přidal i tzv. jelení cvik (pro muže). Jde o rytmické svírání a povolování řitních svalů. Cvik povzbuzuje tkáň pohlavních orgánů, tělo při něm čerpá energii ze 6 různých žláz a zajišťuje její akumulaci a stabilnější erekci. Je nutno ho provádět po delší dobu cca 80krát denně.