V našem mozku máme levou a pravou mozkovou hemisféru. Levá je ta část mozku, ve které je schované myšlení, fakta, čísla, logika. V pravé hemisféře se ukrývá fantazie, emoce, city, tvořivost, kreativita...

Právě tuto hemisféru dokonale používají děti, jak člověk stárne začíná u něj stále více vynikat levá hemisféra, do popředí vstupuje logika a ego. Pravá hemisféra nezaniká, ale spí.

"Stane se, že něco nakreslíme a někdo nám to zkritizuje, tím utrpí naše ego. Levá hemisféra dostane podnět, že nejsme obdařeni talentem. Kurz kreslení pravou mozkovou hemisférou umožňuje staré návyky odblokovat a pravou část mozku aktivovat," vysvětluje Pavla Macháčková, která po celé ČR pořádá víkendové kurzy kreslení pravou mozkovou hemisférou.

Takto se váš talent projeví po dvou dnech
Autor: Archiv Pavly Macháčkové

Po dvoudenním kurzu každý člověk zjišťuje, že je schopen nádherně kreslit. A nejen to. Otevření pravé mozkové hemisféry změní celkový pohled na sebe samé i naše okolí, což se projeví v osobním i pracovním životě.

"Skvělé zkušenosti máme také s dyslektiky a dysgrafiky, pro které je toto kreslení velmi dobrým cvičením," říká Pavla Macháčková.

Fotogalerie
5 fotografií