Jde o první produkt svého druhu vůbec.

Instantní nealkoholický svařák je vyrobený z dealkoholizovaného francouzského vína a červených hroznů. Objeví se na trhu pod názvem Vinny - Horký francouz a vy na něj můžete narazit v restuarcích, kavárnách, cukrárnách, ale také na čerpacích stanicích nebo v obchodních řetězcích Makro.

 

Sušení na mrazu tzv. lyofilizace.

Vinny je patentem tuzemské firmy ASP CZECH s.r.o., která se specializuje na výrobu zdravé výživy. Ta svou novinku vyvíjela asi rok. „Zpracování vína a hroznů do sypké směsi je poměrně obtížné. Nikdo se o to zatím moc nepokoušel, a tak se nebylo od čeho odrazit. V našem oboru navíc nepoužíváme žádné konzervanty ani umělá barviva, takže to bylo o to těžší,“ říká Stanislav Pilař, spolumajitel ASP CZECH s.r.o.

Horký francouz vás pohladí po duši.
Autor: www.aspczech.cz

 

Proč "Horký francouz"?

Víno i hrozny, které jsou základem nového patentu, nakupuje výrobce přímo ve Francii, v tamní vinařské oblasti Bordeaux. Proto mj. získal svařák Vinny svůj přídomek „Horký francouz“.

 

Díky neakloholickému svařáku ke zdraví

„Musím se přiznat, že myšlenka nealkoholického svařáku v instantní podobě mě zaujala, přesto jsem k ní byl zprvu trochu skeptický. Složení výrobku je však naprosto v pořádku. Obsahuje dokonce flavonoidy, které běžně najdete právě v červeném víně a díky kterým červená vína pozitivně působí jako prevence kardiovaskulárních chorob a rakoviny plic,“ říká Ing. Radovan Vytlačil nezávislý výživový poradce, který novinku analyzoval.

Pochutnejte si!

Kromě základní chutě classic si můžete také pochutnat na hrušce, brusince a švestce.

 

POZOR!

Každý týden můžete soutěžit o balení tohoto lahodného instatního nápoje nazvaného " Horký francouz".

Bližší informace k soutěži naleznete ZDE!