Správná žehlička by měla vlasy perfektně upravit v krátkém čase. „Největší pozornost by měla být věnována tomu, jestli je žehlička šetrná a nepoškozuje vlasy,“ nabádá kupující Martina Kuncová ze společnosti Philips.

Aby se vlasy nepoškozovaly

Žehlicí plochy by měly být z kvalitního kluzného materiálu, aby se vlasy mechanicky nepoškozovaly. „Většina žen používá produkty, které vlasy úplně spalují. Proto by se při nákupu měly zaměřit na takové žehličky, které jsou vybaveny speciální technologií na rozvádění tepla rovnoměrně po vlasu. Tím se za brání přesušování a vlasy zůstávají pevné a zdravé,“ vysvětluje Kuncová.

Šetří čas i energii

Některé starší žehličky se dlouho nahřívají, dokonce až několik minut. Nejlepší modely se nahřejí už za patnáct vteřin, uživatelka tak ušetří čas i energii. Důležitá je i délka kabelu, aby se žehlička dala pohodlně užívat. Ideální délka je asi 1,8 - 2,5 m.

I doplňky hrají roli

K některým žehličkám jsou přibalena cestovní skladovací pouzdra, která mohou být i žáruvzdorná. Tak si žena výrobek po použití hned uklidí a nemusí čekat na zchladnutí žehlicích ploch. Praktická je i žáruvzdorná podložkou, na kterou se žehlička odkládá při používání.

Regulace teploty

Podívejte se, zda se dá u žehličky nastavovat teplota. Jemným vlasů totiž stačí nižší teplota, zatímco silné a husté vlasy potřebují teplotu o něco vyšší. Možnost nastavení teploty je tedy důležitá i pro tu zákaznici, která žehličku používá denně.  Proto jsou některé žehličky vybaveny speciálním šetrným systémem jen pro lehké upravení účesu.