Zábava a pohyb s Xbox 360

Tráví vaše ratolest nejraději čas s kamarády v pokoji? S novým Xboxem Kinect si můžou zatančit street dance, zajezdit v autech, sjet řeku na raftech nebo se utkat v ping-pongu, aniž by vystrčily paty z domu. K ovládání on-line her navíc děti nepotřebují žádné páky, tlačítka a podobně, stačí se jen zvednout z pohovky a hýbat tělem před obrazovkou.  X box hry jsou určené už pro děti od 6 let, ocení je ale všechny věkové kategorie. Herní konzoli koupíte například v síti DATART, Mall.cz nebo Elektro World.

Ceny se pohybují od 5200 zhruba do 11 tisíc podle velikosti disku a vybavení.

Extra bezpečné odrážedlo pro nejmenší

First Bike je speciální odrážedlo pro děti od 2 do 5 let, které má design jízdního kola bez pedálů. Je vítězem testu odrážedel časopisu dTest.Sedátko je vytvarované proti skluzu a dá se snadno nastavit do požadované výšky. Omezený rozsah řidítek zajistí, že dítko prudce nezahne a nevjede vám třeba do silnice. Brzdičku zvládne ovládat i ta nejmenší dětská ručka, nečouhají z ní žádné drátky atd. Moderní materiál ze sklolaminátového polyamidu je odolný vůči poškození. Odrážedlo koupíte v kamenných obchodech s hračkami i na internetu.

Cena: 2990 kč

3. Dovádění s klokaními botami

Jestli je vaše dítě spíš lenoch, kterého jen těžko přemluvíte k procházce nebo běhání venku, s HappyBotami ho pohyb začne určitě bavit. Speciální sportovní boty mají vespodu nastavitelné pružiny z protiskluzové gumy, která je vhodná pro každý povrch. S botami se děti vyřádí, zaskáčou si, zaběhají a přitom spálí dostatek kalorií, takže jsou ideální i pro malé tlouštíky k redukci váhy. Určené jsou pro děti s váhou 18 až 55 kilo.

Cena: 3120 Kč

4. Nerozbitný RC vrtulník

Doletí do vzdálenosti až  60 metrů, vzlétá, přistává a dělá akrobatické kousky podle toho, jak ho ovládáte vysílačkou. Vhodný je do místností s vyššími stropy, například do tělocvičen, ale nejlépe si s ním tatínci i synové vyhrají venku, když je bezvětří. Pro půlhodinové létání je potřeba mít v zásobě tři baterky. Model je lehký a velmi odolný vůči nárazům i pádům.

Cena: od 2490 do 6 490 Kč

5. Jízda jako na živém poníkovi

Miluje vaše dítě koně? V sedle Ponnie hopsacího koníka se může projíždět po bytě i venku. Koník má kolečka z in-line bruslí a rozjede se nasedáním a vysedáním ze sedla podobně jako při jízdě na skutečném koni. Nemá motor, takže nepotřebuje baterie. Směr jízdy si malý jezdec určuje otáčením madel. Kromě zábavy je Ponnie i užitečnou hračkou, protože se při ní zapojují důležité svalové partie, které jinak děti běžně nezatěžují. Kůň se vyrábí se v několika velikostech podle věku a váhy dítěte.

Cena: od 4 499Kč do 7 699 kč (jednorožec)

6. Pokladničky pro nejmenší

V době, kdy dítku začnete dávat drobné peníze za odměnu nebo jako kapesné, byste mu měli pořídit i pokladničku, do které si může korunky spořit. Holčičky i kluci si zamilují originální a barevné pokladničky vyrobené z termoplastu od firmy Bullyland. Pořídit je můžete ve tvaru koťátka Hello Kity, Malé mořské víly, žáby, kravičky, ovce nebo prasátka. K pokladničkám je i klíč, který si můžou děti schovat.

Cena: od 332 Kč

Kdy na veletrh?
Sobota 9 - 18 h, neděle 9 - 16 h
vstupné:
základní: 120 Kč
děti do 120 cm: zdarma
školáci, stduenti, důchodci: 50 Kč
rodinné (2 děti plus 2 dospělí): 250 Kč

Fotogalerie
6 fotografií