Recept:

100 g jogurt

100 g smetana

30 g + 20 g cukr krystal

3 ks plátková želatina

100 g + 50 g jahod

karamelová ozdoba

Vychutnejte si příjemný večer ve dvou!
Autor: archiv Vinařský fond

Postup:

Jogurt, smetanu a cukr zahřejeme na 60 °C a přidáme namočenou želatinu, vše smícháme a plníme do silikonových formiček. Rozmixujeme jahody, přidáme cukr, zahřejeme na 50 °C, rozpustíme, přidáme namočenou želatinu a necháme ztuhnout.

Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:

Jogurtovo-smetanová panna cotta s jahodovým želé je velmi noblesní dezert. V kombinaci s polosladkým moravským rosé ročníku 2011 z Frankovky, Zweigeltrebe nebo Svatovavřineckého dojde k velice zajímavému spojení. Prvotně sladkost dezertu osvěží kyselinka vína a následně dochází k delikátnímu spojení ovocných tónů. Dochuť je velmi jemná, svěží a sametová.

Více o růžových na: www.ruzove.cz