Když jel táta Elišky jako spolujezdec na služební cestu, netušil, že domů se už nevrátí. Auto na silnici ze Stříbra na Černošín dostalo smyk a narazilo do stromu. Naštěstí jel kolem svědek, který okamžitě zavolal pomoc, a tím zachránil Petrovi život. Ten však utrpěl velmi vážná zranění a v bezvědomí byl transportován na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín.

Lucka s Eliškou rázem zůstaly samy na celý dům se zahradou, Petr byl hlavním živitelem rodiny. Holčička se těšila, jak ji v září maminka s tatínkem povedou poprvé do 1. třídy…Bohužel realita je úplně jiná. Petr stále leží bez známky zlepšení svého stavu v kómatu v nemocnici, kde ho jeho nejbližší pravidelně navštěvují.

Prognóza je nejistá

„My víme, že nás Péťa vnímá i vidí, dýchá sám, ale je ve vegetativním stavu.  Jeho prognóza je stále nejistá a jeho stav nemá žádný posun. Lékaři si myslí, že to bude přetrvávat. My věříme, že přijde zlom a jeho stav se aspoň maličko zlepší. Podle mě je uvězněný ve svém těle a vnímá všechno,“ popsala pro Blesk jeho přítelkyně Lucie.

Situace rodiny je finančně náročná. Počínaje dojížděním na návštěvy a dalšími věcmi spojenými s léčbou. Rodinná přítelkyně Jana Švarcová proto pro Elišku a Lucii založila na dobročinné platformě Donio finanční sbírku.

Věříme v dobro...

„Peníze budou vynaloženy na veškerou péči, která bude dlouhodobá. Cílem je vybrat takovou částku, která pokryje veškerou péči, kterou bude Petr potřebovat, aby mohl být co nejdříve doma a fungovat v běžném životě. A nyní také především pro malou Elišku, jejíž maminka není schopná vše finančně sama zvládnout,“ popsala paní Jana a dodává: „Moc všichni doufáme v dobro, protože sám Petr byl pravidelným dárcem krve. Proto věřím, že se mu jeho dobrota vrátí a bude zase jednou zpět v životě, jaký měl a chtěl.“

 

Video
Video se připravuje ...

Podstatné úkony první pomoci Videohub

Fotogalerie
8 fotografií