Táta Matýska (10) a Beátky (7) Radovan (44) si kvůli komplikacím v průběhu cesty musel vzít obrovskou půjčku. Máma Matýska a Beátky podlehla velmi agresivní rakovině střev s metastázemi po roce léčby na konci listopadu. „Měsíc před svým odchodem se na základě vědomí své prognózy vypravila na meditační výpravu do Nepálu s cílem pochopit svou nemoc a najít alternativní léčbu, která by ji mohla zachránit,“ popsal Marcelin manžel Radovan.

Kolaps v Nepálu

V Nepálu ale začal organismus jeho ženy selhávat, proto byla akutně hospitalizována v soukromé cestovatelské nemocnici, kdy se s pomocí rodiny podařilo uhradit výlohy na tamní dvoutýdenní léčbu v celkové výši 450 tisíc Kč.

„Ačkoliv podle lékařů hlavní příčinou její hospitalizace nebylo onkologické onemocnění a měla sjednáno adekvátní cestovatelské pojištění, pojišťovna se od celého případu distancovala a odmítla uhradit jakékoli výlohy,“ vysvětluje Radovan.

Půjčka 3 a půl milionu

Vzhledem k nepřetržité potřebě zdravotnických přístrojů a lékařské asistence se zároveň nemocná žena nemohla z Nepálu vrátit domů civilním letadlem, ale potřebovala leteckou záchrannou službu. Aby se tak mohla dostat zpět za rodinou, její manžel si na sebe vzal půjčku ve výši necelých 3 500 000 korun, aby všechny tyto peníze vynaložil na její letecký transport zpět do Česka.  I v tomto případě pojišťovna odmítla rodině s náklady pomoci.

Pro pozůstalou rodinu tak na dobročinné platformě Donio vznikla sbírka. Všechny peníze budou podle zakladatelů sbírky vynaloženy na pomoc s úhradou závazku, protože rodina není schopna v současné situaci takovou částku získat do konce února, kdy má být půjčka splacena. Se sbírkou rodině pomáhá i známý rapper Ca$hanova Bulhar, díky kterému se za prvních dvanáct hodin vybralo více než 300 tisíc korun. 

Desatero snížení rizika vzniku rakoviny

Video
Video se připravuje ...

Desatero snížení rizika vzniku rakoviny Videohub

Fotogalerie
8 fotografií