✚ Nikdy jsem si nedělala iluze, že můj manžel by byl chodící reklamou na věrnost. Měli jsme ale zásadu, že když jde jen o chvilkový a bezpečný sex, je to tak nějak v pořádku.

Během pandemie ale prasklo, že má dlouhodobý cituplný poměr se svou šéfovou. Jak se zdá, obě ho máme rády, on tvrdí, že má rád nás obě a nechtěl by přijít ani o jednu. Já se ale o něj takto vědomě prostě dělit nechci!

Jenže ani mu nedokážu říct sbohem, protože je to pozorný, chytrý, zábavný a spolehlivý (vím, zní to divně) chlap a milující táta naší dcery (9). A ani se mi nechce dát mu ultimátum. Já vlastně nevím, co chci a co mám dělat. Poradíte? I. B.

Kateřina Bělková
Autor: Karel Kopáč

Na rozhodnutí si dejte čas

Odpovídá: Kateřina Bělková, mediátorka

Stojíte před velikým rozhodnutím, a to určitě vyžaduje dostatek času, takže na sebe v žádném směru nespěchejte a netlačte. Určitě by vám s tímto rozhodnutím mohl pomoci upřímný a co nejvíce otevřený rozhovor s vaším mužem. Nebude to jednoduché, ale zkuste mu dát prostor, aby vám řekl, co chce od života on, jak si ho nadále představuje.

Můžete se ho také zeptat, co mu vztah s milenkou dává, co vašemu manželství chybí. Stejně pak i vy jemu sdělte, co je pro vás důležité a co už nemůžete akceptovat a proč. Na základě těchto informací se pak budete moci lépe rozhodnout. Přeji, abyste měla ve věci brzy jasno a byla jste co nejdříve zase spokojená.

Další otázky čtenářů a odpovědi odborníků najdete v Nedělním Blesku.

Zeptejte se odborníků!

Své dotazy pište na psycholog@blesk.cz. Nebo na adresu redakce: Blesk, Komunardů 42, 170 00 Praha 7, na obálku, prosíme, uveďte heslo PSYCHOLOG. Vaše otázky a odpovědi odborníků postupně zveřejňujeme na stránkách Nedělního Blesku.

Pokud máte potíže vyžadující okamžitou pomoc, volejte, prosím, krizová centra (kontakty otiskujeme na straně 30), v krajním případě pak Záchrannou zdravotnickou službu – tel. 155.

Musí být nevěra vždycky zabijákem vztahu?