V ústech přebývá několik miliard bakterií. Většina je jich přátelských, některé jsou patogenní. A právě od jejich skladby se odvíjí váš celkový zdravotní stav a imunita. Proto je důležité udržovat ústa a nos v koronavirové době chráněná a podporovat imunitu.

Podpořte přátelské bakterie

Rady na posílení celkové imunity jsou ověřené a stále stejné – zdravě jíst, pohybovat se na čerstvém vzduchu, sportovat, otužovat se, jíst zeleninu a ovoce, dostatečně spát, omezit stres na minimum, vyhýbat se alkoholu a kouření! Stačí postupně zařazovat do svého života nové návyky a výsledky se dostaví.

Autor: Shutterstock

Pro bakterie v ústech ale platí ještě několik specifických rad. Především je důležitá poctivá hygiena, pravidelné zubní prohlídky a omezení sladkého jídla! Jak je na tom váš mikrobiom zjistíte například na dentální hygieně.

Mikrobiom zůstane v rovnováze až na jeden měsíc

Nejjednodušší a nejrychlejší cestou, jak podpořit přátelské bakterie v ústech, je probiotická bakterie Streptococcus salivarius K12 v pastilkách Bactoral. Dostane mikrobiotu do ideální formy a díky vitamínu D posílí celkovou imunitu organismu a tím vás může ochránit před běžnými virovými a bakteriálními infekcemi horních cest dýchacích!

Pastilky začnou účinkovat už po několika dnech a dokáží udržet přátelský mikrobiom v ústech více než 30 dní.

Autor: Shutterstock

Ochrana před koronavirem?

Vstupní branou pro koronavirus jsou především ústa a nos. I to je jeden z důvodů, proč se chráníte rouškou! Za onemocněním ale stojí mnohem více faktorů, než je stav mikrobiomu v ústech. Důležité je držet potenciální zdroje nákazy na minimum – omezovat zbytečné kontakty s lidmi, kteří mohou být nakažení, často si umývat ruce a nosit mezi lidmi roušku. Bactoral vás sice před koronavirem nezachrání, ale pomůže s ním bojovat hned v první linii!