Elektronický recept, tzv. eRecept, od lékaře můžete získat v několika podobách - v e-mailu, v SMS nebo na papírové průvodce. Největší uplatnění tento postup nachází při opakovaném předepisování léků, např. antikoncepce a léků na tlak, nebo v momentě, kdy se k lékaři nemůžete osobně dostavit.

Před návštěvou lékárny vyzkoušejte on-line rezervaci léků

Může se stát, že vaše oblíbená lékárna dané léky nemusí mít zrovna k dispozici a musí je objednat. Takže do lékárny budete muset ještě jednou, až vám léky připraví k vyzvednutí. Rezervujte si léky na předpis on-line z pohodlí domova, ušetříte tím zbytečnou cestu. Do lékárny se vydáte až v momentě, kdy obdržíte SMS zprávu, že jsou vaše léky připraveny k osobnímu odběru.

On-line rezervace je rychlá, jednoduchá a šetří váš čas. Přečtěte si návod krok po kroku.

Jak funguje on-line rezervace?

1. Na webových stránkách zadejte 12místný kód (tzv. identifikátor) vašeho eReceptu – kód opište nebo elektronický recept pomocí kamery či QR kódu načtěte.

2. Vyberte si nejbližší Alphega lékárnu, kde vám léky připraví.

3. Vyplňte vaše kontaktní údaje.

4. Odešlete rezervaci.

Jakmile budou vaše léky připravené k vyzvednutí, lékárna vám zašle e-mail a SMS zprávu. Platit budete až v lékárně hotově či kartou.

Nechte si ve vybraných Alphega lékárnách změřit cévní věk.
Autor: Alliance Healthcare

Chtějte od své lékárny více

V Alphega lékárnách najdete širokou nabídku služeb, které vám pomohou v péči o zdraví. Například si můžete nechat změřit cévní věk a zjistit, jak staré jsou vaše cévy. Při samotném měření se zjišťuje pružnost cév. Jak stárpé-neme, stárne naše tělo i naše cévy. Pokud náš cévní věk odpovídá biologickému věku, cévy máme v pořádku. Jsou-li ale naměřené hodnoty vyšší, stáří našich cév je vyšší, než by mělo a lékárník vám v takovém případě doporučí, jak postupovat.

Alphega lékárny jsou pro vás v České republice již od roku 2008. Díky profesionálnímu a vřelému přístupu skutečných odborníků farmaceutického oboru se 300 Alphega lékáren stalo centry péče o zdraví celé rodiny. Alphega lékárníci poskytují nadstandardní služby, ke každému zákazníkovi přistupují individuálně.