Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krásné rty k zulíbání: Tohle jim určitě nedělejte! A tip na snadný domácí peeling

/
  • 1. listopadu 2018 ● 09:11

    Vítr a zima rtům nesvědčí, ani když nemáte požadavky modelky. Jejich jemná pokožka si totiž nedokáže sama zajistit výživu a ani se hydratovat. Podle průzkumu, který provedla agentura NMS Market Research 64 % české populace používá hydrataci, až když nastane problém. Mrkněte, jak o rty pečovat, aby byly k zulíbání.

  • 1.

    Co nám škodí?

    V zimě trpí suchými a popraskanými rty téměř celá třetina Čechů. Nepřítelem číslo jedna bývá sucho a chlad, ale také UV záření, klimatizované prostory, vítr, mráz, ovšem i pobyt ve vytopených a nevětraných místnostech.

    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Neolizovat, prosím!

    Úplně nejhorší věc, kterou můžete v zimě udělat, je rty olizovat. Tento způsob hydratace jemné kůžičce výrazně ubližuje a vysušuje ji ještě více. Rty totiž neobsahují skoro žádné podkožní tuky, a tak nemají šanci se přirozeně promašťovat jako zbytek našeho těla. Jen mazat nestačí. Dodržujte pitný režim a dopřejte si dostatek vitaminů, zejména ze skupiny B, ale i vitamin A. Z minerálů rtům prospívá zejména zinek.

    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Když volají o pomoc

    Nejrychlejší, a přitom velmi účinnou metodou je balzám. Přináší rychlou úlevu a při správném složení hojí praskliny a dokáže vyléčit i drobné záněty či opary. Nejpoužívanější formou jsou balzámy v tyčince, které preferuje 86 % dotázaných.

    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    I muži o sebe pečují

    V dnešní době už se o sebe mnohem více starají i muži. V České republice občas používá balzám na rty 87 % mužů (ženy 99 %). Pro 6 z 10 Čechů je rozhodně důležité, aby péče o rty ulevila suchým rtům a zabránila jejich opětovnému vysušení, pro polovinu pak to, aby působila rychle.

    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Vyrobte si vlastní peeling

    Jednou za 2 týdny namasírujte rty běžným peelingem nebo si vytvořte vlastní, například z medu a cukru. Použít lze i jemný zubní kartáček, kterým rty několikrát přejedete. Několikrát denně si rty namažte balzámem. Zamezíte tak vysušení a popraskání. Když už k poškození dojde, použijte chladivé balzámy s léčivým účinkem a s obsahem eukalyptu, mentolu a kafru.

    Zdroj: Blistex

    Autor: Profimedia.cz

Dnešní horoskopy