Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Máte doma miminko? Tohle o dětské kosmetice musíte vědět!

/
  • Péči o pokožku nejmenších není dobré podcenit
    Péči o pokožku nejmenších není dobré podcenit (archiv)
    27. září 2018 ● 12:26

    Víte, že dětská pokožka je až pětkrát tenčí a citlivější než pokožka dospělého člověka? Jedno ze základních pravidel péče tedy je, že experimentování se nevyplácí. Je dobré vsadit na ověřené produkty. Víte, která »chemie« je tabu?  

     

  • 1.

    Pozor na chemii!

     Pro kojence a malé děti bychom nikdy neměli používat kosmetické přípravky určené pro dospělé. Je třeba dát si pozor na složení dermatologických přípravků a rozhodně se vyvarovat těch, kde jsou obsaženy následující látky – kyselina boritá, kyselina salicylová, dehtové složky, barviva, jód, lidokain, cloroxin a také co nejvíce omezit používání lokálních kortikosteroidů.

    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Jak poznat alergickou reakci?

     • Postižené místo svědí, pálí, je zarudlé

     

    • Tvoří se červené pupínky

     

    • Pokožka může i mokvat

     

     

    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Heřmánkový olejíček i pro masáž

     Azulen, éterický olej z heřmánku, dokáže zahojit i podrážděnou pokožku a případné opruzeniny. Používáním dětského olejíčku vytvoříte na pokožce jemný film, který ji bude chránit před zarudnutím, mikroby a bakteriemi. Při jeho nanášení můžete dopřát svému miminku jemnou masáž celého tělíčka. Dítě si vychutná vaší blízkost a připravíte jej tak na poklidný spánek s pocitem bezpečí. Pravidelným používáním dětského olejíčku zabezpečíte pokožce svého miminka vláčnost, jemnost a krásnou přirozenou vůni.

    Autor: Profimedia.cz

     

  • 4.

    Krém na zadeček

     Při přebalování je ideální zadeček dítěte nejen utřít vlhčeným ubrouskem, ale pokaždé i umýt čistou vodou. Pokud uvidíte podráždění nebo začervenalé místo, potřete vrstvou dětského krému na zadeček. Na zapařenou pokožku je velmi účinný krém s obsahem oxidu zinečnatého, který postižené místo vysuší. Také je vhodný heřmánkový extrakt a pantenol. Ty následně pomohou podrážděnou pokožku zregenerovat a zahojit.

    Autor: scom, archiv blesku

  • 5.

    Pudrový zásyp je moderní i dnes

     

    Zkušenosti maminek ukazují, že v případě akutně zapařeného zadečku je nejlepší čistá voda a na ošetření zásyp. Zapaření štípe, bolí a děti pláčou. Zásyp dokáže rychle absorbovat vlhkost zapařené pokožky a vysušit ji. K rychlému hojení napomáhá dětský zásyp s azulenem. Současně chrání podrážděná místa před bakteriemi a mikroby, a tak zabraňuje dalšímu rozšiřování.

    Autor: Profimedia.cz

     

  • 6.

    Dráždit může i bio kosmetika

     Některé maminky používají zásadně biokosmetiku. To však podle MUDr. Miloše Kravciva, dermatologa Lékařského domu Praha 7 neznamená, že nemůže dětskou pokožku podráždit. „I tu je nutné jako každý jiný přípravek vyzkoušet na malém kousku pokožky, zda ji dítě snáší. Důležité je, jak pokožka vypadá za hodinu, zda nedochází k zarudnutí nebo jiným změnám,“ doporučuje lékař.

    Autor: Profimedia.cz

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Dnešní horoskopy