Jak se klimakterium projevuje?

Zpočátku se období klimakteria projevuje mírnými výkyvy v délce menstruačního cyklu a změnami intenzity menstruačního krvácení. K tomu se brzy přidávají nepříjemné vnější příznaky – návaly horka a potu, bušení srdce, kolísání krevního tlaku, nervozita, změny nálad, podrážděnost, poruchy spánku, občasné závratě, brnění v končetinách a mohou se vyskytnout i bolesti na hrudi.

Jak mírnit příznaky?

Jednou z možností je také užívat některý ze široké nabídky doplňků stravy. Dovolte, abychom vám představili vylepšený doplněk stravy Sarapis Soja, který přináší pomoc pro tělesnou a psychickou pohodu ženy, a to nejen přímo v období klimakteria, ale blahodárně působí také v období před menopauzou a po menopauze, kdy příznivě působí na hormonální rovnováhu ženy. Preparát je vhodný také pro ženy, které nechtějí nebo nemohou užívat hormonální substituční terapii.

Autor: VEGALL Pharma, s.r.o.

- Kombinace látek obsažených v Sarapisu Soja příznivě působí na nepříjemné tělesné projevy klimakteria (tzv. vegetativní syndrom).

- Červený jetel přispívá k pohodlnému prožití menopauzy.

- Včelí mateří kašička v kombinaci s pylem má příznivý vliv na hormonální aktivitu.

- Včelí mateří kašička je považována za elixír mládí, má blahodárné vlastnosti v mnoha směrech lidského zdraví a podporuje také přirozenou obranyschopnost a imunitu.

- Včelí pyl je antioxidantem a působí na kardiovaskulární systém.

- Vitamin C přispívá k normální činnosti nervové soustavy a přispívá k normální psychické činnosti.

- Vitamin D3 přispívá k normální hladině vápníku v krvi a příznivě tak působí na normální stav kostí.

- Vitamin B6 přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a k regulaci hormonální aktivity.

- Vitamin C napomáhá normální tvorbě kolagenu pro správnou funkci krevních cév, dásní, zubů, kůže, chrupavek a kostí.

Autor: VEGALL Pharma, s.r.o.

Velmi důležitou roli v této oblasti hraje prevence – zdravá životospráva, pestrá strava bohatá na vitaminy a stopové prvky, konzumace pokrmů ze sóji aj. Důležitá je přiměřená tělesná aktivita a také pravidelné návštěvy gynekologa.

Podrobnější informace získáte na bezplatné telefonické lince: 800 100 140 a na www.vegall.cz.

Fotogalerie
5 fotografií