Mladická nerozvážnost, velká láska nebo aktuální trendy. Je spousta důvodů, proč jsme si v minulosti nechali udělat tetování, které se nám už dávno přestalo líbit. Ovšem nic netrvá věčně, v dnešní době už ani tetování ne. Odstranit tetování zvládne Alexandritový laser a ani po sobě nezanechá jizvu.

Laser nemilosrdně zničí barvivo

Alexandritový laser v rukou profesionálních lékařů dokáže téměř zázraky. Je přesně cílený, takže nepoškodí kůži okolo tetování. Jeho paprsek pronikne pod povrch až k barvivu, kde ho rozstřelí na drobné částečky. Ty se pak buď vstřebají do krve, nebo se vyplaví na povrch kůže v podobě stroupku. Stroupek zhruba do dvou týdnů zmizí. 

Nebojte, nebolí to!

Pokud jste vydrželi bolest, když vám tetování dělali, jen tak něco vás nepřekvapí. U laserového odstranění tetování se bolesti bát nemusíte. Ještě před zákrokem vám místo, kde máte tetování, lokálně znecitliví anestetickým krémem, takže nic neucítíte.

Autor: Esthé Laser Clinic

Amatérský tatér, vaše výhoda

Odstranění tetování je o něco málo složitější než jeho vytváření, takže jedna návštěva stačit nebude. Také záleží na profesionalitě provedení – pokud je tetovací pigment méně kvalitní, půjde odstranit daleko rychleji. Počet návštěv se v průměru pohybuje okolo třech sezení.

Do sauny a na sluníčko raději ne

Asi je vám jasné, že zahojení bude nějakou tu chvíli trvat. Mezi jednotlivými zákroky byste se měli vyhnout návštěvě sauny a bazénu, aby se místo nezanítilo. Stroupek po tetování se pak hojí 7–14 dní, ale další 3 měsíce byste se měli důkladně chránit před slunečními paprsky.

Že to nevypadá složitě? Před každým zákrokem je rozhodně dobré jít na vstupní vyšetření, na kterém lékař posoudí velikost tetování a potřebný počet opakování. Pokud máte dotazy k odstranění tetování zeptejte se odborníků v Esthé Laser Clinic. Rádi vám poradí ve své on-line poradně.