Šokující výzkum: Brambora je nejzdravější potravina! 13 důvodů, proč ji jíst!

/
  • Brambory jsou podle vědců vůbec nejlepší plodinou pro naše zdraví.
    30. března 2016 ● 09:56

    Řeklo by se obyčejná brambora. Mnohým oprovrhovaná příloha ke šťavnatému masíčku, ale je načase změnit na bramboru názor. Britští vědci ji označili jako nejbohatší na vitaminy!

  • 1.

    Co ukázaly studie

    * Brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které jsou usilovně propagovány protagonisty zdravých životních stylů.
    Pravidelná konzumace brambor (zejména ve vařené formě) normalizuje mnoho funkcí organismu.
    * A vůbec nejužitečnější jsou brambory ve slupce. Obsahují 5krát více vlákniny než banán, obrovské množství vitaminu C a také důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více než v ořechách a např. dýňových či lněných semínkách.
    * Obecně lze brambory charakterizovat jako komplex vitaminů a stopových prvků v kombinaci pro člověka nejvyváženější.

    Brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které jsou usilovně propagovány protagonisty zdravých životních stylů.
    Brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které jsou usilovně propagovány protagonisty zdravých životních stylů.
    Autor: shutterstock

  • 2.

    Šťáva prokrvuje


    Bramborová šťáva je vynikající protizánětlivý nápoj. Velmi dobře funguje při artritidě a u mnoha dalších forem zánětlivých bolestí, zejména však bolestí kloubů a bolestí zad. Bramborová šťáva zvýší krevní oběh ve všech částech vašeho těla.

    Na srdíčko

    Bramborová šťáva je zásaditá a zabraňuje nemocem, jako jsou kardiovaskulární choroby.

    Proti ekzémům

    Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné a pomáhá uklidnit kůži.

    Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné a pomáhá uklidnit kůži.
    Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné a pomáhá uklidnit kůži.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Hubne se po ní

    Bramborová šťáva vám pomáhá při hubnutí. Vypijte jeden šálek bramborové šťávy ráno, ještě před snídaní, a potom večer dvě až tři hodiny před tím, než půjdete spát. Šťáva sama o sobě nemá žádnou chuť, takže ji můžete míchat s jakoukoliv jinou, ideální je například mrkvová.

    Odplavuje kyselinu

    Bramborová šťáva také odplavuje z těla kyselinu močovou.

    Snižuje cholesterol

    Bramborová šťáva snižuje hladinu cholesterolu – obecně zlepšuje váš zdravotní stav.

    Levný detox

    Bramborová šťáva je také levná varianta pro detoxikaci vašeho těla.

    Bramborová šťáva snižuje hladinu cholesterolu – obecně zlepšuje váš zdravotní stav.
    Autor: Zdroj: Profimedia

  • 4.

    Léčí hepatitidu

    Bramborová šťáva se používala v Japonsku a na dalších místech na světě k léčbě hepatitidy a tato léčba měla dobré výsledky.

    Uzdravuje ledviny

    Bramborová šťáva je dobrá pro léčbu pankreatitidy a při onemocnění ledvin. Je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.

    Proti kamenům

    Bramborová šťáva zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách.

    Bramborová šťáva je dobrá pro léčbu pankreatitidy a při onemocnění ledvin. Je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Pomáhá s rakovinou

    Bramborová šťáva je také vhodná jako podpůrný prostředek k léčbě nádorů a rakoviny – červené a fialové brambory obsahují velké množství antokyanů a ten zastavuje růst rakovinných buněk. Žluté a oranžové brambory obsahují velké množství zeaxantinu (významný antioxidant) a ten je důležitý pro zrak.

    Zázrak pro střeva

    Bramborová šťáva je alkalická, a tak je ideální pro zklidnění trávicího traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Také je vynikající při hojení podrážděných střev a také pomáhá při hojení žaludečních vředů. Je to zázračný produkt pro gastrointestinální trakt.

    Spousta vitamínů

    Bramborová šťáva je plná vitaminů A, C, B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny a bílkoviny!

    Bramborová šťáva je plná vitaminů A, C, B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny a bílkoviny!
    Autor: Shutterstock

    O odrůdách brambor čtěte ZDE

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy