Däniken, který zastává teorii panspermismu (ta tvrdí, že zárodky života přilétly na Zemi z vesmíru), odpovídal čtenářům Blesk.cz necelou hodinu. V Praze ho totiž čeká nabitý program plný přednášek.

Nejvíc dotazů se týkalo 21. 12. 2012, kdy by mělo údajně dojít ke konci světa. Däniken to vyloučil, žádný konec světa nečeká. Stavění bunkrů pro přežití označil za hloupost. "Může přijít velká potopa a bunkr bude k ničemu," uvedl Däniken. 

Ač sám v existenci mimozemšťanů neotřesitelně věří, žádného ufouna ještě nikdy neviděl. "Nemohu se zbavit podezření, že když se objeví Däniken, tak všechna UFO odletí," uvedl se smíchem švýcarský záhadolog, kterému tradiční věda vyčítá, že nerespektuje fakta získaná výzkumem. 

Čeká nás podle Dänikena lepší budoucnost? Určitě. Evoluce je prý soustavná cesta k lepšímu, ale pozor si lidstvo musí dát na hloupé politiky.

"Jak řekl Einstein: "Dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost, přičemž u toho prvního si stoprocentně jist nejsem, u toho druhého ano," ocitoval Däniken na závěr myšlenky Alberta Einsteina.

ZÁZNAM CELÉHO CHATU NAJDETE ZDE!