Adventní věnec dokresluje vánoční atmosféru

Možná nevíte, že mezi adventní věnce patří také zdobné věnce bez svíček. Většinou se zavěšují na stužky a slouží spíše jako ozdoby oken a vchodových dveří.

Dle katolických tradic by měl být věnec vyrobený z jehličí a měly by na něm být fialové svíčky. Fialová je totiž barva důstojnosti, pokání a půstu. Ale i adventní věnce podléhají trendům, které si dnešní doba žádá, a tak se dají nakoupit v různých barevných provedeních. Neplatí už ani to, že se vyrábí pouze z větviček zeleného chvojí. Možná jste při vánočním shánění zahlédli adventní věnec vyrobený třeba z perníku…

Autor: profimedia.cz

Nezapomeňte zůstat ostražití!

Nikdy byste hořící svíčky neměli nechat bez dozoru. Avšak ne vždy je to možné. Vyvarujte se proto případnému nebezpečí a zkontrolujte, zda mají svíčky bezpečnostní kalíšky, které jim zabrání prohořet až na chvojí! Je dobré věnec položit například na nehořlavý tác, kdyby náhodou došlo k požáru, aby byly škody co nejmenší.

Vyrobte si vánoční věnec doma!
Autor: Shutterstock.com

Čemu dáváte přednost vy? Kupujete si vánoční dekorace, nebo si je vyrábíte sami? Pokud hledáte návod, jak si takový věnec vyrobit, inspiraci můžete nalézt zde.

Nezapomeňte si každou neděli zapálit svíčku a těšte se s vaší rodinou na blížící se Vánoce!

Tipy na vánoční dárky naleznete ZDE!