Každoroční rutina, která neomrzí!

Každý člen rodiny prožívá sváteční atmosféru trochu jinak. Děti počítají minuty do večera a krátí si čas sledováním pohádek a ujídáním cukroví… Na rozdíl od rodičů, kteří mají plné ruce práce s přípravami na večeři. Jedno mají společené - všichni už se těší, až zasednou ke svátečně prostřenému stolu a užijí si společný večer.

I když je mnoho možností, jak se skladbou štědrovečerního menu poprat, většina lidí volí klasiku - rybí polévku a kapra s bramborovým salátem. 

Sváteční večeře, jak ji zná většina českých domácností.
Autor: profimedia.cz

Pokud ale přemýšlíte, jak letošní večeři ozvláštnit a bojíte se experimentování s jídlem, zkuste připravit nevšední přípitek! Co takhle drink ve stylu Jamese Bonda?

Vodka Martini

4cl vodky

2cl šťávy ze zelených oliv

1cl suchého vermoutu

několik malých cibulek nebo oliv

Do šejkru vložíme pár kostek ledu a vlijeme do něj vodku, vermout a šťávu z oliv. Vše pořádně promícháme a nalijeme do sklenice. Pro tento drink je ideální sklenice na stopce, kterou doplníme párátkem s napíchanými olivami či nakládanými cibulkami. 

A pokud nechcete své děti ošidit o nevšední přípitek, zkuste jim připravit nealkoholickou Piňa Coladu! Uvidíte, že jim bude moc chutnat!

10 cl ananasového džusu

5 cl kokosového džusu

smetana na zakápnutí

Všechny ingredience nalijte do shakeru a pořádně promíchejte. Do připravené sklenice nasypte pár kostek ledu a vlijte připravený koktejl, který můžete ozdobit plátkem ananasu, nebo kandovanou třešní.

Zpříjemněte si večer skleničkou něčeho dobrého a užijte si ho se svou rodinou!

Tipy na vánoční dárky naleznete ZDE!