Mezinárodní program pro pár vyvolených

Na českých vysokých školách talent jen kvete. Právě v to věří i technologická společnost Huawei, která již po šesté ve spolupráci s technickými univerzitami napříč republikou spustila unikátní projekt na podporu vzdělávání. Mezinárodní program Seeds for the Future, který má ve světě už třináctiletou historii, nabízí těm nejlepším v oboru možnost rozvíjet své nadání pod vedením špičkových expertů Huawei v oblastech nejmodernějších technologií, jako jsou například 5G, umělá inteligence, cloudové služby, IoT nebo Smart Cities. Program, jehož cílem je v průběhu jednoho týdne předat vybraným studentům pokročilé znalosti potřebné pro uplatnění se v IT a telekomunikačním sektoru, startuje pro české účastníky již 11. října.

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá jedinečný zážitek očima našich absolventů prozradí video Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Nové zkušenosti v inovativním prostředí

Obor telekomunikačních technologií se žene dopředu raketovým tempem, dnešní studenti se tak musí nejen vybavit dostatečným elánem na neustálé vstřebávání nových informací, ale také se připravit na tvrdou konkurenci. Právě s tím má program zásadně pomoci. „Čeští studenti mají díky Seeds for the Future jedinečnou příležitost načerpat znalosti a zkušenosti v jednom z nejvíce inovativních prostředí. Naši experti jsou připraveni sdílet s nimi, stejně jako s dalšími talentovanými studenty po celém světě, své know-how týkající se nejmodernějších technologií v sektoru IT a telekomunikací, díky němuž mohou tito mladí lidé získat obrovský náskok oproti svým vrstevníkům a vykročit směrem k úspěšné kariéře v oboru ICT,“ říká Dina Mašínová, manažerka projektů společenské odpovědnosti ve společnosti Huawei.

Absolventi programu Seeds for the Future v čínském Šen-čenu
Autor: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Umělá inteligence i čínské umění

Absolventi uplynulých ročníků měli až do loňského roku možnost projít vzdělávacím programem přímo v centrále Huawei v čínském Šen-čenu. Pandemie Covid-19 však organizátory donutila k přesunu do online prostředí, ve kterém program prozatím setrvává. Společnost se však nevzdává nadějí a doufá, že už brzy bude moci mezinárodní studenty opět přivítat ve svém asijském sídle. Ačkoliv jsou účastníci programu ochuzeni o cestovatelské zážitky, čeká na ně celá řada přednášek, které se vztahují nejen k oboru ICT, ale také k fascinující čínské kultuře plné tradic, rituálů a orientálních specifik. Budou tak moci nahlédnout do tajů čínského jazyka nebo se zaposlouchat do příběhů čínských dynastií.

Absolventi programu Seeds for the Future v čínském Šen-čenu
Autor: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.