Takových sportovišť na jednom místě, to se jen tak nevidí. Kladem jsou i moderní sociálky, kvanta stánků s občerstvením, a tak vlastně jedinou vadou na kráse je špinavá voda v nádrži Rozkoš.

Podle hygieniků je sice voda nezávadná, ke křišťálově čistotě má ale daleko.
Na Rozkoši tráví dovolenou také rodina Podroužkových z Klatovska a obě děti, Aneta (10) a Pavla (7), se tváří spokojeně. Jen ta voda v nádrži se jim nezdá moc čistá. „Jsme u přírodní vodní nádrže, tak nemůžeme čekat křišťálově čistou vodu jako v bazénu, ale prostě nevypadá moc dobře. Na pláži jsou ale sprchy, tak je to v pohodě. Jinak jsme tady velice spokojeni, výborná nabídka sportovišť, čisté a pěkné sociálky. Určitě se sem v budoucnu zase vrátíme. Měli jsme vlastně jen jeden špatný zážitek, když jsme se dostali do konfliktu s jedním opilým turistou z Polska, až ho nakonec musela uklidnit policie,“ říkají jedním dechem Podroužkovi.

Nabídka sportovišť a dalších atrakcí tohoto kempu s kapacitou až 3 tisíce lidí je neskutečná, to se jen tak nevidí. Hned u vchodu do kempu si můžete vyzkoušet, jak se závodí na motokárách. A po vstupu to začíná: velký tobogan, hřiště na beach volejbal i na další sporty, pingpongové stoly, minigolf, půjčovna sportovních potřeb včetně kol a půjčovna lodí. Tady si můžete vedle šlapadel a pramiček půjčit za 450 korun na dvě hodiny motorový člun.

Nabídku doplňuje ještě například možnost okružní plavby po nádrži v desetimístném parníčku, sauna, paintball či půjčovna skákacích bot. Jak je v této oblasti zvykem, okolí nabízí mnoho zajímavých cyklotras, takže si na své přijdou i pravověrní bikeři.

Vůbec se tady nenudí děti. Nemusejí se koupat v nádrži, ale mají tady pro ně brouzdaliště s čistou vodou, dětská hřiště, prolézačky a nafukovací skákací žirafu. Oblíbenou atrakcí je i dětský kozí ranč, kde mohou děti krmit 20 koz kamerunských. Každý podvečer pro ně navíc před restaurací na pláži pořádají dětskou diskotéku. Pro dospěláky hrají DJs v restauraci také každý den až do jedné hodiny po půlnoci. Pro klidnější nátury zase vyhrávají na »náměstíčku« před stánky country kapely (do 21 hodin). Stánků s občerstvením je v kempu 15 plus restaurace a snad každý si vybere jídlo podle chuti i možností své peněženky.

Když mluvíme o zábavě, slibný název Rozkoš vzbuzuje různé představy, ale pochybné podniky s červenými lucerničkami byste v kempu hledali marně. Kulturní nabídku doplňuje letní kino, které teď v srpnu hraje každý den.
Tradiční slabina všech českých kempů – sociální zařízení – je tady naplněna jen u starších toalet a umývárek, které jsou ale funkční a čisté. Novější sociálky jsou skutečně luxusní.

Název kempu: Autocamping Rozkoš

Adresa: Třída T. G. Masaryka 836, Česká Skalice 552 03

Cena za osobu ve stanu: 65 Kč/dospělý; 25 Kč/dítě (6–12)

Chatka (3 lůžka) bez WC: 360 Kč

Buňka ATC (4 lůžka) bez WC: 500 Kč

Chatka (4 lůžka) s kuchyňkou a WC: 800

Chata Lux (2 ložnice, obývák, WC, kuchyňka): 1200 Kč

Cena za psa: 30 Kč

Cena za stan: 60 Kč/všechny velikosti

Cena za karavan: 80 Kč

Cena za obytné auto: 100 Kč

Cena za os. auto: 60 Kč

Cena za mikrobus: 100 Kč

Cena za motocykl: 30 Kč

Teplá voda po celý den: ano (10 Kč/6 min. – staré sprchy, 20 Kč/6 min. –

nové sprchy)

Elektrická přípojka: ano (60 Kč)

Přípojka na kanalizaci: ne (výlevka)

Zajištěna ostraha areálu: oplocení celého areálu a ochranka 19 až 7 hodin

Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ano

Stravování v areálu: ano, 15 stánků s občerstvením, restaurace na pláži

Krytý prostor pro vaření: ano, plynové vařiče a dřezy

Sportoviště: nádrž Rozkoš (snížená průhlednost podle hygieniků, 2. z 5stupňů), velký tobogan (8 Kč jedna jízda), hřiště na beach volejbal, hřiště navolejbal, ping-pong, minigolf (placený) + půjčovna sportovních potřeb včetně kol, půjčovna lodí včetně motorových (2 třímístné lodě – 300 Kč/hod., 450 Kč/2 hod.), šlapadla, okružní plavba parníčkem pro 10 lidí (podle zájmu – 500 Kč za všech 10 lidí), sauna (v provozu každý pátek), paintball, půjčovna skákacích bot

Dětské hřiště: ano + pískoviště, hopsadlo Žirafa (20 Kč/10 min.)

Počet WC pro ženy: 40

Počet WC pro muže: 40 + pisoáry

Počet sprch: 50

Osvětlení v noci: ano

Hygiena: 1

Celkový dojem: ****