Jaké existují typy pracovních kalhot? Na střihu záleží  

Jakékoli pohodlné pracovní kalhoty na léto se vyznačují především maximálně pohodlným střihem. V horkých letních dnech se vyplatí především montérkové kraťasy či kalhoty s 3/4 nohavicemi. Vybírat můžete bez problémů klidně i kalhoty, které budou disponovat odepínacími nohavicemi. Poslouží vám dobře i ve dnech, kdy venku není zrovna nejtepleji. V případě změny počasí si můžete velmi pohodlně nohavice odepnout. Nebudete se tak zbytečně zdržovat převlékáním. Určitě je třeba také myslet na pohlaví. Univerzální kalhoty nejsou zrovna dobrým nápadem, ideální variantu představují pánské nebo dámské variace.

Vsaďte na osvědčenou značku  

Výrobců pracovního oblečení je spousta. Naším tipem je známá značka Engelbert Strauss. Ta v sobě snoubí jak kvalitu, tak i moderní vzhled a hlavně bezpečnost. O komfort se nemusíte bát.

Který materiál je vhodný pro pracovní kalhoty?  

Jestliže chcete vsadit na klasiku, pak vězte, že montérkové kalhoty se většinou vyrábí ze 100% bavlny. Ta je vynikající z hlediska toho, že dokáže skvěle sát pot a je maximálně prodyšná. Samozřejmostí je u tohoto materiálu také příjemný omak. Bavlnu mohou bez problémů zvolit také alergici, pro něž je také vhodná. Bavlněné montérky nebo kraťasy nemohou chybět ani ve skříni domácího kutila. Při volbě konkrétních kalhot se vyplatí sledovat zejména gramáž. Ta dokáže prozradit, do jaké míry je látka, s níž máte co dočinění, pevná. Mnohé pracovní ale tvoří nejenom bavlna. Často se míchá s polyesterem. Ten dokáže vylepšit vlastnosti kalhot především v zimě. Stejně tak jsou kalhoty mnohem odolnější. Jinak je třeba zmínit také kalhoty se speciální úpravou, mezi něž se řadí především:

-          protipořezové,

-          svářečské,

-          antistatické

-          a mnohé jiné.

Praktické vychytávky a viditelnost  

Tyto kategorie je stoprocentně brát v potaz. Z oněch praktických vychytávek je zapotřebí jmenovat především přítomnost nejrůznějších poutek a kapes. Poutka jsou vynikající pro práci s nejrůznějšími nástroji a pomůckami, jež si můžete bez problémů na kalhoty přichytit. potřebujete schovat spojovací materiál? Pak není problém využít některou z kapes. Těch může být na pracovních kalhotách spousta. Výborné jsou i montérky s odnímatelnými kapsami na suchý zip. U některých delších kalhot je možné vložit také nákoleníky. Při mnohých pracovních činnostech je bezesporu oceníte. Z hlediska viditelnosti se vyplatí vsadit na ochranné pracovní pomůcky disponující reflexními prvky. Často postačí pouze proužky. I ty mohou hlavně při pohybu v šeru třeba na stavbě pomoct.