1. Stojí o tu práci?

Někteří uchazeči nastudují všechno od A do Z o firmě, co se jen dá najít na internetu. Mají jasno o tom, co chtějí novému zaměstnavateli nabídnout a přesné kontury své kariéry dokážou nakreslit při pohovoru jedním tahem. Jiní se nad každou položenou otázkou manažera dlouze zamyslí a motivací příliš neplýtvají.

Zdánlivě jasná volba pro personalistu koho vybrat? Kdo víc stojí o nabízenou práci? Zabývají se nejen tím, co o vás během té hodinky zjistili, ale také pocitem, který z vás měli. Jednoduše – řídí se svou vlastní intuicí. Pasivita, nejasná motivace, nereálná očekávání, nízké povědomí o náplni nové práce: to všechno napovídá, že o danou pozici nijak zvlášť nestojíte.

2. Vaše silné a slabé stránky? Na to se vás zeptají pokaždé

Je to ten typ otázek, kdy vám třeba popíšou modelový problém a zeptají se, jak byste ho řešili.  Nesnažte se používat naučené fráze, protože si myslíte, že je chtějí slyšet. K smrti personalisty unudíte. Zrovna tak poznají, pokud nic nehrajete, odpovídáte přirozeně a jste v obraze.

Po skončení pohovoru pak personalisté a manažeři rozebírají, proč se podle nich na danou práci hodíte a v čem vidí slabiny. Personalisté se hodně baví i o tom, jak podle nich zapadnete do týmu: kterým lidem budete sedět a kterým moc ne.

3. Poslouchejte, co říkáte. Ať si neprotiřečíte

Personalisté vás vidí poprvé v životě a jediné, co mají v ruce, je životopis a osobní dojem z pohovoru. Nikdo za vás - po několika minutách - nedá ruku do ohně.

Až za vámi zapadnou dveře, začne diskuze nad případnými rozpory ve vašich odpovědích.  Mluvíte o sobě, že jste týmový hráč, ale v jiné nastíněné situaci vystupujete jako sólista. Nepatrné zaváhání při odpovědi na záludnou otázku? Snad běžná nervozita u pohovoru, ale třeba také snaha něco zamlčet. Personalista se musí rozhodnout správně.

4. V dalším kole hrajete „jeden na dva“

Pokud jste postoupili do druhého kola, obvykle vás čeká pohovor s možným nadřízeným. Například s manažerem, který hledá nového kolegu do týmu. Může totiž nabídnout další důležitý pohled, proč právě vás vzít, či nikoliv.

Získat na vás reference v minulém zaměstnání? Pro personalisty nic nemožného. Rádi si zjistí, jak se s vámi pracuje a jestli vás mohou potřebovat.

5. Počkáme na něj?

Projdete do finále, zájem je oboustranný, ale vy máte možnost nastoupit až po dvou měsících, kdy vám skončí výpovědní lhůta v současném zaměstnání.  Personalisté a manažeři budou hodně zvažovat, jestli na vás počkají, nebo dají přednost jinému „volnému hráči“. Máte jedinou šanci. Domluvit se na ukončení svého současného pracovního poměru dohodou. Pokud s tím bude firma a váš šéf souhlasit, můžete skončit prakticky okamžitě.            

Kde najít ověřené nabídky práce? Vyzkoušejte servery www.prace.cz a www.jobs.cz.