Na nákup koblih do Polska se v týdnu vydala řada českých milovníků této masopustní pochoutky. „Koupila jsem je už poněkolikáté. Chuťově jsou dobré a oproti našim mají sytější marmeládu a cenově se rozhodně vyplatí, když vezmu, že u nás je mají okolo 12 korun za kus a tady vyšlo balení 12 kusů na 4,99 zlotých, tedy necelých 30 korun,“ pochvalovala si Miluše Jánošíková (65) z Heřmanova Městce.

Smaženou kynutou dobrotu si odnášela ze supermarketu v Kudowě-Zdróji u hranic nedaleko Náchoda. Jedna ji v přepočtu stála 2,40 Kč, což je méně, než za kolik se u nás prodává rohlík. V nedalekém Lidlu pak přišla dokonce na 0,19 zlotých (1,10 Kč).

Poláci začali lákat na masopustní koblihy za výhodnou cenu od pondělí a v dalších dnech ji některé řetězce ještě snižovaly. Nejvíc ušetřili zákazníci, kteří si počkali s nákupem do včerejška, na který připadl tzv. Tučný čtvrtek jeden z nejoblíbenějších svátků Poláků. Na jeho oslavu koblihovým hodováním si potrpí více než lidé z Česka i obyvatelé jiných evropských států. Poláci jich v tento den zkonzumují až sto milionů.

 

 

Video
Video se připravuje ...

Fiala v Německu: Podivoval se nad cenami potravin FB Petr Fiala

Fotogalerie
7 fotografií