Zákonné povinné ručení musí mít každé vozidlo, které se na pozemní komunikaci pohybuje. Kryje škody, které jsou způsobeny druhým. I těm, kteří nehody nezpůsobují a mají za sebou již pár let zkušeností, se pojistka může z ničeho nic prodražit.

Povinné ručení kalkulačka

Stejně tak jako řidič, který vjíždí na dálnici, musí mít dálniční známku, tak obdobně musí mít účastník silničního provozu povinné ručení. Kontrola dálniční známky je snadná skrze webový portál a její cenu nelze ovlivnit. Je pro všechny stejná a liší se jen dobou platnosti. 

U kontroly povinného ručení je proces také snadný, avšak výše částky za pojištění je různorodá. Do pojistky vstupuje několik proměnných, které cenu pojistky ovlivní. Aby nemusel žadatel trávit hodiny hledáním na internetu a srovnávat aktuální nejlevnější nabídky postupně sám, může využít službu povinné ručení kalkulačka.

Kalkulačka povinného ručení funguje jako interaktivní formulář, který vede krok po kroku. Jedná se o pouhý přehled a nástin možností, proto se nemusí nikdo bát nechtěného uzavření pojištění. Kalkulátor dle zadaných požadavků vyhledá nejlevnější pojištění auta na míru.

Srovnávat, porovnávat, hledat a šetřit

Výbornou příležitostí pro online porovnání je srovnávač pojištění Vpojisteni.cz. Nabízí efektivní nástroj pro rychlé zobrazení aktuálních nabídek od různých poskytovatelů povinného ručení. Funguje nejen na základě výše pojistného, ale i na informačním charakteru parametrů pojistky. 

Výše zmíněné internetové portály jsou veřejně k dispozici, pro každého a kdykoli. Vědět o těchto možnostech znamená úspořit finance i čas. Kdyby měl zájemce o změnu nebo založení povinného ručení hledat mezi poskytovateli výhodnou nabídku sám, z množství možností by mu šla hlava kolem.   

Průběžnou kontrolou nabídek na trhu skrze srovnávač Vpojištění může vlastník vozidla docílit vysokých úspor. Stačí využít kalkulátoru povinného ručení a zhodnotit jejich výhodnost na základě osobních požadavků. 

Nejlevnější povinné ručení ano, havarijní raději ne

U pojištění vozidla jsou dvě základní pojistky. Povinné ručení je zákonnou nutností a dobrovolnou částí je pojištění havarijní. To kryje škody, které vzniknou přímo vlastníkovi. Záleží pouze na něm, jak vysoké limity pro náhradu vzniklých škod požaduje. 

U povinného ručení je úspora vhodná. Avšak u havarijního pojištění se nemusí vyplatit. Balíčky tohoto individuálního pojištění jsou děleny podle jejich obsahu. Levnější pojistka znamená, že některá ze vzniklých škod není v rámci pojištění brána v potaz. 

Čím více rizik havarijní pojištění kryje, tím vyšší ochranu poskytuje a pojistka bude dražší. Čím vyšší spoluúčast si osoba zvolí, tím levnější pojištění bude. Vlastník vozidla by měl zhodnotit jeho potřeby a požadavky, ze kterých bude při výběru vycházet. 

Stejně tak jako u povinného ručení lze dosáhnout na výhodnou a ekonomickou variantu, tak i u poskytovatele havarijního pojištění. Toho snadno dohledá přes online srovnávač pojistek vozidel.