Pojem konsolidace půjček doslova znamená jejich sloučení. Několik stávajících půjček s různými úroky a poplatky si můžete sloučit do jedné a platit jeden úrok a jeden poplatek. Ve výsledku tak výrazně ušetříte. Buďme ale konkrétní.

Můžete konsolidovat až 6 půjček

Například Pojištěná půjčka umožňuje konsolidovat až šest různých půjček, z toho tři od jiné společnosti nebo banky. Výjimkou je sloučení půjček podnikatelských, kontokorentů a kreditních karet. Konsolidace úvěrů naopak možná je. Maximální výše vaší nové půjčky v případě konsolidace může být až 250 tisíc korun s dobou splácení mezi 12 až 60 měsíci. Pozor, nezaměňujte tuto konsolidaci pod Pojištěnou půjčkou s druhém produktem, kterým je rychlá půjčka. V rámci ní si můžete půjčit až 150 tisíc korun.

Čím se prokázat?

Jakými dokumenty bude zapotřebí se prokázat? Stejnými jako při uzavírání jakékoliv jiné půjčky. Budete-li si přát konsolidovat jiné půjčky třetích stran, budete si muset připravit i dokumenty k nim. Většinou se jedná o klasickou smlouvu obsahující všechny nezbytné informace, jako jsou výška úvěru, splátky, délka splácení a datum vyplacení nebo případně první splátky.

Podepsat můžete na dálku

Dobrou zprávou je, že podpis smlouvy nemusíte uskutečnit osobně na pobočce, ale můžete i na dálku. Podpis smlouvy v tomto případě nahradí speciální podpisový kód zadaný prostřednictvím SMS zprávy v mobilním telefonu.

Pojistěte si schopnost splácet

K nové půjčce si navíc můžete sjednat i pojištění schopnosti splácet pro obtížné životní situace. Toto pojištění důrazně doporučujeme. Pokud se dostanete do problémů, nebudete se muset zbytečně stresovat. Nemáte čas na výpovědi stávajících půjček u různých bank? Ani ho nepotřebujete. Půjčky vám vypoví přímo Pojištěná půjčka, takže máte o starost, nebo o několik starostí méně.