Kateřina Tauchmanová je manažerkou pro E-commerce produkty v Equa bank
Autor: Equa bank

Zeptejte se odbornice na odložené platby

ONLINE CHAT
Dobrý den, provozuji e-shop a dosud mi plně stačila možnost platit kartami. Jaké výhody mi případně PlatímPak přinese? (Pepa)
Foto
Pepo, děkuji za dotaz. Forma odložené platby je celosvětově velmi rozšířenou platební metodou a povědomí o tomto způsobu platby v e-shopech v ČR stále roste. Podle statistik ze světa se vám při její implementaci zvýší konverze. Vaši zákazníci budou zároveň méně odcházet z e-shopu bez dokončení objednávky. Tato služba také významně přispívá k tomu, že se k vám zákazníci budou rádi vracet.
je mozné takto nakupit i na splatky? díky(leos)
Foto
Leoši, zákazníkům PlatímPak nabízíme možnost převodu odložené platby na pravidelné měsíční splátky. Funguje to tak, že vy si nakoupíte na e-shopu, zaplatíte odloženou platbou a pokud se vám nehodí splacení odložené platby do 30 dnů, tak můžete zažádat o převedení na měsíční splátky za výhodných podmínek.
bude se dat sluzba vyuzit i na dobrku?(katka)
Foto
Katko, zdravím, odložená platba je moderní způsob úhrady vaší objednávky v e-shopu a nahrazuje právě již zastaralou formu platby na dobírku.
co se stane poud na ucte nebudu mít ucte dostatecn prostredky a presto si zbozi objenam?(Michael)
Foto
Nic se neděje. Odložená platba je tu právě od toho, abyste mohli své výdaje odložit až o 30 dní, tedy do doby, kdy na účtu už finanční prostředky mít budete.
a jeste jeden dotaz: kolik me to bude stat?(lubos)
Foto
Služba je zdarma, jak pro e-shop, tak pro zákazníka. To znamená že z Vašich objednávek si nebereme žádná procenta.
mam esho, co musim udelat abych mohl vasi službu zahrnout do patebni metody?(Lubos)
Foto
Dobrý den, Luboši, v tuto chvíli umožňujeme implementaci na platformě Shoptet a nebo napřímo přes API. Takže pokud provozujte svůj e-shop jednou z těch metod, tak je možné začít PlatímPak využívat. Mrkněte na naše webové stránky https://www.equabank.cz/platim-pak/pro-eshopy nebo nás kontaktujte na e-mailu info@platimpak.cz
k čemu je vubec dobry?(Adam)
Foto
Mnoho našich klientů využívá odloženou platbu z důvodu, že nekupují „zajíce v pytli“. Neboli s odloženou platbou zaplatíte na e-shopu, až vám zboží přijde, tak si ho prohlédnete - vyzkoušíte a když jste se vším spokojeni, tak teprve zaplatíte svými penězi. Také se jedná o dobrý nástroj pro rozvržení svých výdajů podle toho, jak se vám to zrovna hodí.
jak casto budete vy tutuo moznost vyuzivat?(Karel)
Foto
Osobně PlatímPak využívám poměrně často, obzvlášť teď před Vánoci.
Na kolik dní si mohu dat limit na odlozenou platbu?(Ales)
Foto
Na zaplacení máte 30 dní od schválení žádosti.
Proč by podle Vás lidé měli službu v ČR využívat?(Jan )
Foto
Honzo, hlavní výhodou je, že si můžete zboží vybrat a objednat z pohodlí svého domova. Po doručení si ho opět v klidu vyzkoušet a až následně zaplatit. Nekupujete tedy zajíce v pytli. Navíc je pro Vás služba zcela zdarma. Platíte pouze částku za objednané zboží.
v pripade ze vyuziji sluzbu tak se stavam nejak vasím zakaznikem?(andrea)
Foto
Stáváte se zákazníkem PlatímPak, což samozřejmě ale neznamená, že musíte využívat služeb Equa bank.
Jak je to s vrácením zbozí? eshop vas nejak informuje?(Pavla)
Foto
Pavlo, je to přesně tak. Pokud se rozhodnete ve 14 denní lhůtě zboží vrátit, tak nám to e-shop dá vědět. My se s ním domluvíme na vrácení peněz, aby to pro zákazníka bylo co nejjednodušší.
Za jak dlouho dostanu peníze jako majitel e-shopu, který tuto službu nabízí? Až zaplatí zákazník?(Luk)
Foto
Za zákazníka vám pošleme peníze do 24 hodin od schválení odložené platby. Vše velmi přehledně. U platby uvádíme i číslo vaší objednávky pro jednoduché spárování se zakázkou.
Na svém e-shppu jsem spolupracovala s Twisto a moc to nefungovalo. Nemyslím si, že to má budoucnost.(Monika Poslušná)
Foto
Dobrý den, Moniko, my v Equa bank v odložené platby věříme. Dobrým příkladem je sousední Německo, kde je tento typ platební metody velmi atraktivní, a tak očekáváme vzrůstající zájem také u nás. Podle našich odhadů se bude jednat až o 10 % z celkových transakcí e-shopu.
Mám eshop a rád bych s vámi spolupracoval. Co mám udělat?(Mirka F.)
Foto
Mirko, moc děkujeme za váš zájem. V současné době podporujeme platformu Shoptet a rozhraní API. Informace jak nás kontaktovat naleznete na www.equabank.cz/platim-pak/pro-eshopy nebo nám napište na info@platimpak.cz
Je najaky financni limit pro odlozenou platbu?(Elena)
Foto
Eleno, limit je ve výši 25.000 Kč na jednu platbu.
Dobrý den, ale to přeci není lepší než Twisto, twisto má limit i kolem 40 tisíc! Co na to řeknete, hm?!(Zuzka)
Foto
Zuzko, máte pravdu. U Twisto se můžete postupně dostat až na limit 40.000, ale až po určité době, tedy jako prověřený zákazník. U nás máte limit 25.000 Kč k dispozici ihned.
bude produkt platit zakaznik nebo eshop?(Tomas)
Foto
Dobrý den, Tomáši, platit nebude ani jeden z nich. Služba PlatímPak je jak pro e-shopy, tak zákazníky zcela zdarma. Od e-shopu si nebereme žádná procenta z jejich objednávek a zákazník do 30 dnů platí jen tolik, za kolik nakoupil.
zkoumají se pro sluzbu i nebankovni registry?(jarek)
Foto
Jarku, ne vždy, ale v určitých případech se můžeme dotázat i do těchto registrů.
dobry den, je vase sluzba neco jako mallpay?(Jana)
Foto
V principu je to to samé ale jen s námi můžete čerpat až do výše 25 000 Kč na jeden nákup pro každého zákazníka se splatností 30 dnů.
Viděl jsem na PlatímPak na Husky CZ. Kupoval jsem bundu a nepoužil jsem. Nevím totiž jak by to fungovalo kdybych si objednal dvě velikosti a tu, která se nehodí bych vrátil.(Mom)
Foto
Dobrý den, děkujeme za otázku. Přesně pro tyto účely jsme PlatímPak nastavovali. Na e-shopu si můžete vybrat zboží, třeba i více velikostí bund, doma vyzkoušíte a zašlete zpět tu, které se vám nehodí. O nic dalšího se nestaráte. E-shop nás informuje o částečném vrácení zboží a my vám snížíme částku, kterou nám následně ve stanovené lhůtě zaplatíte.
Já na tohle používám twisto. Jakej je v tom rozdíl?(Tomáš)
Foto
V principu je to to samé ale jen s námi můžete čerpat až do výše 25.000 Kč se splatností 30 dnů. Navíc za službou stojí stabilní banka s historií.
Je to pro mne jako pro zákazníka e-shopu zdarma nebo jsou tam nějaké poplatky?(Moni)
Foto
Moni, služba je pro vás zcela bez poplatků. Zaplatíte jen částku za objednané zboží.
Dobrý den.Kolik bude daná sluzba stat? nebo jak to funguje?(Anna)
Foto
Dobrý den, služba je zcela zdarma jak pro e-shop, tak zákazníky. Fungování a jednoduchost služby vám vysvětlí naše video https://youtu.be/7rAG_UKZ7Kg
Dobrý den, jak to cele technicky funguje? Díky(Patrik)
Foto
Vyberete si zboží v e-shopu, kliknete na naší platební metodu PlatímPak, vyplníte pár detailů o sobě a do 60 sekund se dozvíte výsledek vyhodnocení. Podívejte se na video tady https://youtu.be/7rAG_UKZ7Kg
musim byt vasim i vasim klietem abych mohl vyuzit?(fero)
Foto
Pro využívání služby PlatímPak nemusíte být klientem Equa bank. Pokud byste však chtěl využívat PlatímPak častěji, je to výhodou. Naši klienti totiž oproti neklientům mohou odkládat více svých plateb v jeden čas.
muzu sluzbu vyuzivat ikdyž mam uvery?(Laco)
Foto
Pokud máte úvěry, které řádně a včas splácíte, tak službu určitě využívat můžete.
co se stane kdyz potom nezaplatim?(jaro)
Foto
Stane se to, že se s námi spojíte a společně probereme možnost převodu na pravidelné měsíční splátky podle toho, jak vám to bude vyhovovat.
Za jak dlouho musím za zboží zaplatit? Je to opravdu přesně 30 dní od nákupu?(Katy)
Foto
Ano, je to 30 dní od nákupu. O splatnosti vás budeme včas informovat emailem. Vše máte pod kontrolou.
Máte nějaké známé eshopy, co znám?(Pavla P. )
Foto
Službu jsme spustili v květnu tohoto roku a můžeme vám nabídnout Mironet, Huskycz.cz, nakup-nabytek.cz, pouziteiphony.cz a dalších 100 e-shopů. Připravujeme samozřejmě další.
K vánocům potřebuji klukovi koupit tablet a holce počítač. U kterého eshopu můžu Platím pak použít?(Sylvie)
Foto
Zkuste se podívat třeba na Mironet.cz. Určitě si vyberete a můžete využít PlatímPak.
divala jsem se na seznam eshopu,budete jeste nejake pridavat?(Petra)
Foto
Ano, e-shopy se kterými spolupracujeme, budeme určitě rozšiřovat. V tuto chvíli jednáme s několika velkými e-shopy, takže příští rok se máte určitě na co těšit.
Kdy začíná služba fungovat?(Jarmil )
Foto
Služba PlatímPak funguje již od května tohoto roku.
Equa účet nemám. Tahle služba není pro mne, ale váš účet zvažuji.(Radek)
Foto
Nemějte obavy, PlatímPak může vyžít každý nad 18 let. Prostřednictvím PlatímPak lze uhradit zboží až do výše 25 000 Kč na jeden nákup, a to i opakovaně. Klienti banky mají tu výhodu, že mohou mít více odložených plateb PlatímPak v jeden okamžik.
Rád bych zkusil, ale nikde jsem vás neviděl.(Petr Znamenáček)
Foto
Tak se podívejme na naše webové stránky www.equabank.cz/platim-pak/seznam-eshopu
Přijde mi jednoduší zaplatit rovnou kartou...(Novotný Z.)
Foto
Odložená platba PlatímPak je stejně jednoduchá a rychlá jako platba platební kartou. Ovšem odložená platba má tu výhodu, že si objednané zboží můžete předem prohlédnout a až když víte, že jste s objednávkou spokojeni, tak za ni zaplatit. Nemusíte řešit vrácení peněz, s e-shopem budeme komunikovat my.
Kde najdu seznam e-shopů akceptujících metodu PlatímPak?(Nora Nemcova)
Foto
Aktuální seznam e-shopů, kde je možné hradit své objednávky s odloženou platbou PlatímPak naleznete na našich webových stránkách v sekci seznam e-shopů - https://www.equabank.cz/platim-pak/seznam-eshopu
Nikde jsem nenašla kde se zaregistrovat do platimpak abych s nim mohla platit. Co je potřeba udělat? dekuji(Marcela K.)
Foto
Nikde se neregistrujete. Zákazník e-shopu si při nákupu zvolí jako platební metodu PlatímPak. Zadá nezbytné minimum údajů a my žádost během desítek vteřin vyhodnotíme. Následně zboží uhradíme přímo obchodníkovi.
Proč bych měl odkládat platby?(Vojta)
Foto
Je výhodné zaplatit za zboží, když víte, že dorazilo a je v pořádku. Pokud byste ho vracel, nemáte v něm své peníze a veškeré závazky vyřídíme s e-shopem my. Může se také stát, že nedůvěřujete platbám kartou na méně známých e-shopech. PlatímPak nahrazuje zastaralou dobírku.
A co to vlastně je platím pak?(Monika Červenková)
Foto
PlatímPak je odložená platba. Tato platební metoda umožňuje zákazníkům e-shopů nakupovat hned a zaplatit za zboží až poté, co ho mají doma a v klidu zkontrolují. Prostřednictvím PlatímPak lze uhradit zboží až do výše 25 000 Kč na jeden nákup, a to i opakovaně. Zákazník zaplatí bance objednávku do 30 dnů.