Léto vyšumělo podzimními bublinkami

14. a 15. září ve Žlutých lázních na Prosecco & Food Festivalu se návštěvníci seznámili s Operačním programem - Praha pól růstu ČR na stánku, který byl na akci přítomen. Zde našli užitečné informace o mnoha projektech realizovaných v rámci tohoto programu s podporou finančních prostředků z Evropských fondů. Vystaveny zde byly i fotografie z více než deseti aktuálních projektů týkajících se vzdělávání, sociální podpory nebo infrastruktury hlavního města. Sem patří například zvyšování kapacity škol, modernizace dopravního systému nebo zřizování sociálních podniků.

Autor: HLAVNI MESTO PRAHA

Pomáháme jednotlivcům, ale i celému městu

Peníze z Evropské unie mají sílu pomáhat desítkám, ale i milionům lidí. Právě takovým případem je vybudování provozovny na výrobu sušených zeleninových chipsů, ve které nalezli pracovní místo lidé ohrožení sociálním vyloučením. Mezi projekty s globálnějším dopadem pak patří projekty týkající se modernizace eskalátorů ve stanici metra Anděl nebo výměna osvětlení ve stanici Skalka.

Autor: HLAVNI MESTO PRAHA

Kde se znovu setkáme?

Využití evropských financí pro pražské subjekty představíme také 5. 10. na Food Track Show, poté 11.-13. 10. na Prague International Food Festivalu a 19. 10. na Polívkování.

Více informací na www.penizeproprahu.cz.

V průběhu září jsme se již zúčastnili více akcí spojených s gastronomií a to Burgerfestu na Výstavišti v pražských Holešovicích nebo Středomoří na náplavce, kde se naše expozice vždy těšila značné pozornosti návštěvníků.

Autor: HLAVNI MESTO PRAHA