Tuzemský trh nabízí nepřebernou škálu cestovního pojištění. Kde, kdy a za jakých podmínek uzavřít cestovní pojištění na dovolenou Vašich snů? „Nejjednodušší a nejefektivnější je využít online portálů a rádců, které za vás vyberou pojištění šité přímo na míru,“ říká David Holý z portálu ePojisteni.cz, největšího českého online pojistitele.  Zde je 5 nejdůležitějších informací, které je dobré si ve vztahu k pojištění pohlídat.

1)      Zjistěte, na co všechno se cestovní pojištění vztahuje

Základní pojištění by mělo určitě zahrnovat pojištění léčebných výloh včetně asistenčních služeb se základním limitem do 1,5 milionu Kč. Bohužel ale toto pojištění kryje jen minimum možných rizik. „Nečekejme v žádném případě, že součástí základního pojištění je i úrazové pojištění, pojištění zavazadel či pojištění odpovědnosti na majetku a na zdraví,“ upozorňuje zástupce portálu ePojisteni.cz Holý. Pokud tedy chcete mít opravdu jistotu klidné dovolené, je vhodné se proti těmto rizikům připojistit zvlášť.

Autor: Profimedia.cz

2)      Nespoléhejte se na pojištění zdarma

Výběr cestovního pojištění se nevyplatí podceňovat. „V poslední době se rozmohl trend pojištění k platebním kartám, nicméně právě zde zákazníci nejvíce doplácejí na neinformovanost. Pro určité cesty do zahraničí může toto pojištění stačit, nicméně v mnoha případech se klienti setkávají s nedostatečností krytí výloh a následnými problémy s vyplácením,“ vysvětluje David Holý. Vaše platební karta vám tak může před dovolenou ušetřit pár korun, ale ve výsledku také může razantně zasáhnout do rodinného rozpočtu. Není tedy nad sjednání komplexního cestovního pojištění u renomovaných pojišťoven.

3)      Upravte si pojištění podle svých představ

Uzavření cestovního pojištění je individuální, neboť každý má jiné požadavky a potřeby. Podle cíle a náplně vaší dovolené je dobré zamyslet se třeba i např. nad připojištěním rizikových sportů (například potápění, horolezectví, extrémní vodní sporty, atd.), neboť standardně jsou kryty pouze běžné rekreační sporty a aktivity. „I pokud chcete mít pojištění opravdu na míru, ze široké nabídky českých pojišťoven si vyberete. Dokonce je možné pojistit se například i proti únosu či teroristickému útoku,“ doplňuje zástupce ePojisteni.cz Holý.

Autor: profimedia.cz

4)      Neplaťte nic navíc, pokud nemusíte

Využíváte nabídky poznávacích zájezdů, eurovíkendů či často vyjíždíte do zahraničí na služební cesty? Ušetřete čas i peníze a jednoduše uzavřete své cestovní pojištění jen jednou, a to na celých 365 dní za zvýhodněnou cenu. „Při sjednání pojištění na celý rok se zákazník může dostat až na částku 1 Kč za den – nyní například tuto cenu nabízí pojišťovna Slavia,“ dodává Holý. Dovolenkový rozpočet můžete také snížit využitím výrazných slev, které pojišťovny nabízejí pro rodiny. Každá pojišťovna se však specializuje na něco jiného, a proto je dobré seznámit se na stránkách ePojisteni.cz s širokou nabídkou.

5)      Sjednávejte cestovní pojištění online

Návštěva na pobočce vaší pojišťovny vás s největší pravděpodobností bude stát zbytečně mnoho času. Využití služeb pojišťovacího poradce vám sice ušetří čas, ale nikoliv peníze. Nejvýhodnějším způsobem tak zůstává sjednání cestovního pojištění online. Výhodou online pojištění je poskytování služeb 24 hodin denně a s okamžitou platností. „Na dovolenou se každý těší po celý rok, přesto věci k ní potřebné řešíme na poslední chvíli. Proto klienti velice vítají nabídku uzavření pojištění z domova. Zaplatíte výlohy za pojištění kartou nebo převodem a od půlnoci téhož dne jste pojištěn a v klidu můžete odcestovat,“ uzavírá David Holý.