Jak vybrat z bankomatu peníze

1. Jděte k bankomatu České spořitelny a vložte do něj sKartu.

2. Zvolte si jazyk ČEŠTINA.

3. Zakryjte rukou klávesnici a vyťukejte svůj PIN. 4. Potvrďte jej tlačítkem VSTUP.

5. Z nabídky si vyberte VÝBĚR HOTOVOSTI.

6. Zvolte částku, kterou si chcete vybrat. Nejméně si můžete vybrat 200 Kč. Bankomat vám neumí vydat peníze přesně na korunu, ale pouze částky po 200 korunách.

7. Bankomat se vás zeptá, jestli chcete stvrzenku s potvrzením, kolik peněz jste si vybrali. Stvrzenka slouží pro vaši kontrolu, tisknout si ji nemusíte. Zmáčkněte příslušné tlačítko.

8. Vezměte si zpátky svou sKartu i vydané peníze.

CHAT S ODBORNÍKEM

Náměstek Generálního ředitele Úřadu práce ČR Martin Žárský
Autor: archiv Blesku
Kdo dostanete sKartu? Kolik jich stát rozdá a kolik to bude stát? Na vše o sKartách se můžete ptát náměstka generálního ředitele Úřadu práce ČR Martina Žárského. Na chatu bude v úterý 11. září od 15. do 16. hodiny. Své dotazy můžete posílat už teď na www.blesk.cz/chat.

Co dělat, když zadáte špatný PIN

Objevila se vám na obrazovce bankomatu nebo při placení v obchodě zpráva o chybě? Pokud uvidíte toto hlášení »Chybný PIN. Zadejte prosím PIN znovu«, tak zkuste PIN zadat znovu.

1. Zadejte PIN znovu. Třeba jste se jen »přeťukli«. Správný PIN je čtyřmístné číslo, které vám přišlo v samostatné zásilce poštou při vydání karty.

2. Nemůžete si na PIN vzpomenout? Pokud se ani napotřetí netrefíte, ohlásí vám obrazovka: »Litujeme, transakce neprovedena. Kartu nelze použít. Odeberte prosím svou kartu a stvrzenku.« Bankomat vám sice peníze nevydá, ale vrátí kartu. V obchodě se neprovede platba, takže budete muset zaplatit hotově nebo zboží vrátit.

3. Až se doma podíváte na správný PIN, můžete si zkusit peníze znovu vybrat. Bankomat vám je vydá, jakmile zadáte správný PIN.

4. Nemůžete si na PIN vzpomenout a ani jste si neschovali dopis, kde PIN byl? Tak budete muset na úřadu práce požádat o zaslání nového PIN. Bude vás to stát 100 Kč.

Ceník při používání sKarty:

Co musíte vědět o sociální kartě
Autor: archiv Blesku
Můžete zdarma využít i tzv. Cash Back - to je výběr hotovosti při platbě kartou u obchodníka.