Jak ukazují nejnovější oficiální skici, má legenda českých silnic a nejprodávanější kombík Evropy výrazné změny především v přední části. Sportovně střižený vůz, jehož dosavadní podoba vyhrála designérům cenu Red Dot Award, tak získala ještě dravější vzhled.

„Při nejnovější modernizaci modelu Octavia jsme upravili nárazníky a masku chladiče. Zároveň jsme zostřili kontury světlometů, čímž jsme našemu bestselleru propůjčili ještě výraznější a sportovnější vzhled,“ upozorňuje vedoucí Škoda Design Oliver Stefani.

Je to facelift

Octavia čtvrté generace se vyrábí již čtyři roky a nyní dostává nový vzhled. Technika by měla zůstat stejná, očekávají se ale i změny v interiéru. Model bude i nadále k dispozici jako liftback a kombi, stejně tak i ve verzích Sportline a RS.

Dravější maska a nárazník

Novému vzhledu dominuje dravější maska chladiče s ostrou hranou a také nárazníky s výraznějšími prolisy po stranách. Úsměv dravé krasavice tak ještě více vytahuje koutky a odhaluje zuby.

Nová světla

Nejvýraznějším vylepšením, které ze skici můžeme vidět, jsou nové světlomety LED Matrix druhé generace, které slibují ještě lepší osvětlení vozovky. Nově obsahují tzv. Crystallinium, unikátní krystalický prvek, který dodá vnitřku světlometů namodralý odstín. Diody se také přeskupily, takže nyní při rozsvícení světel vytvářejí tvar podobný hrotu šípu.

Odhalí se na Valentýna

Jak bude novinka vypadat doopravdy a co vše na ní bude nové, se dozvíme již 14. února při světové digitální premiéře.

Starší je Fresh

Původní verzi nejprodávanějšího modelu na českém trhu si můžete až do konce března koupit v akční verzi Fresh. Její ceny začínají na 649 900 Kč.

Fotogalerie
4 fotografie