Suzuki Swift

Přestože to tak na první pohled možná nevypadá, od svého předchůdce swift nepřebral ani jeden díl karosérie. Důkazem budiž porovnání rozměrů – novinka je o 90 mm delší, dosahuje tedy délky 3950 mm. Také interiér je úplně nový a jeho změny jsou nápadnější než na karoserii. Palubní deska je vyrobena z kvalitních plastů. Moc se nám líbil také luxusně působící přístrojový štít.

Zábava bez omezení!

Nové Suzuki Swift udělalo ve srovnání s předchůdcem velký krok vpřed. Oceňujeme skvělý pružný a tichý dvanácti stovkový motor, podstatně kvalitnější a hodnotnější interiér i jízdní vlastnosti, které dokážou skloubit agilitu a komfortní odpružení. Asi těžko bude někdo kritizovat stylový design, smířit se ovšem musíte se stísněným místem na zadních sedadlech a miniaturním zavazadlovým prostorem. Swift je prostě nefalšované malé auto určené pro zákazníky, kteří vyžadují hlavně atraktivní design a zábavnou jízdu a pro něž není užitná hodnota vozu na prvním místě.

Fotogalerie
1 fotografie

Nissan Micra

Také malý hatchback značky Nissan zůstal věrný ideálům malých vozů – je kompaktní a jeho přirozeným prostředím bude nadále městská aglomerace. K tomu ho předurčují míry: délka 3780 mm, šířka 1675 mm a výška 1525 mm. My jsme micru vyzkoušeli s benzinovým tříválcem 1,2 l a bezstupňovým automatem.

Skvěle jezdí, ale nudí

Nová micra v nás zanechala rozporuplné dojmy. Rozhodně výborně jezdí, což nám dokázala nejen v běžném provozu, ale také mezi kuželkami. Zážehový tříválec 1,2 l s výkonem 59 kW je pružný, úsporný (5,0 l/100 km) a tichý, potěšila i bezstupňová převodovka. Pochválit musíme rovněž prostor uvnitř vozu. Vzhled ale není příliš nápaditý. Lepší to není ani v interiéru. Stylem ničím nepřekvapí a v černém provedení působí hodně jednoduše. Snad jen kruhový sdružený panel ovládání klimatizace a ventilace její vzhled trochu oživuje. Nepřesvědčila nás ani kvalita tvrdých plastů, které budou citlivé na poškrábání. Slušný je objem kufru pro 265 l nákladu.