Podle odborů se odstávka dotkne všech modelů. V Boleslavi, kde se vyrábí Octavia a Fabia, se výroba kompletně zastaví ve čtvrtek ve 14:00. Ve stejný čas se ve Vrchlabí přestane vyrábět Octavia, v pátek odpoledne se tamtéž zastaví i výroba Octavie Tour. Odstávka se dle odborářského webu dotkne i Kvasin, v pátek ve 14:00 se přestane vyrábět Roomster, o osm hodin později i zbylé modely Superb, Superb combi a Yeti. Neuskuteční se ani mimořádná sobotní směna.

Chybí díly z Chrastavy

Škodovce chybí díly z chrastavského podniku Grupo Antolin Bohemia, kde se vyrábí interiérové stropy. Továrnu o víkendu vyplavila Nisa, výroba se tam zřejmě tento týden nerozběhne. Půldruhého metru vysoká vlna vody poškodila výrobní stroje a zařízení, na odstranění závad se v těchto dnech intenzivně pracuje. Ohrožena je mimo jiné také kolínská automobilka TPCA, pro níž je Grupo rovněž výhradní dodavatelem stropů.

"Firma Škoda ihned začala zajišťovat a stahovat interiérové stropy prostřednictvím logistiky ze všech lokalit včetně servisů, aby výroba mohla pokračovat. Tato možnost se ale vyčerpá ve čtvrtek," řekl odborářskému webu předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík. Vyrábět se přestane i v lakovnách a svařovnách, zastaví se také produkce náprav a motorů pro Německo. Lidé budou doma za běžnou denní mzdu. Do práce by se měli vrátit příští týden.