Batman

Superauto a superhrdina jdou jednoduše k sobě. Tak jako se něktoré komiksové postavy spoléhají na nadpřirozené schopnosti, Batman si musí vystačit se svým ozbrojeným a nedobytným „batmobilem“. Jeho první verze vznikla ješte v průběhu druhé světové války. Od té doby se jeho vzhled neustále mění.

Knight Rider

KITT a Michael Knight jsou nerozluční partneři. KITT je hypermoderní mluvící sportovní auto a Michael, kterého ztvárnil David Hasselhoff, zase samotářský bojovník se zločinem. Zamilovali si je milióny fanoušků po celém světě, stejně jako její chytlavou úvodní znělku.

Vesničko má středisková

Legendární film a ještě legendárnější scéna. Svérázný doktor Skružný v podání nezapomenutelného Rudolfa Hrušínského a jeho autíčko toho spolu prožili mnoho. Podstatné je, že pravidelné bouračky přežil hlavně doktor, protože recitovat básně a "kochat" se krajinou za volantem může být velmi nebezpečné.

Auta

Závodní auta můžou mluvit, myslet nebo snít jako lidé. Nevěříte? V rodinném animovaném filmu Auta je možné všechno. Hlavnímu hrdinovi, ambicioznímu Bleskovi McQueenovi, svůj hlas propůjčil nedávno zesnulý herec Paul Newman.

Starsky a Hutch

Netypická policejní dvojice, jejich netypické vyšetřovací metody a typická americká "kára" s nezaměnitelným bílým pruhem. To jsou Starsky a Hutch, hvězdy stejnojmeného seriálu a celovečerního filmu.

Taxi

Takový Peugeot, jaký ve filmové sérii Taxi brázdí ulice jihofrancouzské Marseille, by chtěl mít asi každý. S dopravními předpisy si jeho majitel starosti nedělá, hlavně že se zákazníci dostanou včas na určené místo a přitom zlikvidují nějaký ten mafiánský gang.

Miláček Herbie

V 60. letech minulého století se proslavil také díka období "hippies". Řeč je o "broukovi" - známém vozidle Volkswagen Beatle. Najpamátnější hlavní roli si toto autíčko zahrálo ve filmové sérii Herbie, kde se i se svou šarmantnou majitelkou pokoušeli vyhrát náročné závody a zároveň čelit podrazům jejich soupeřů.

Krotitelé duchů

Když se jejich auto s hroznou sirénou objevilo v newyorkských ulicích, vždy se dělo něco neobvyklého. Najčastěji však „krotitelé duchů“ v sestavě Peter, Ray, Egon a Winston zasahovali proti nadpřirozeným bytostem, kterým nedali žádnou šanci.

Mr. Bean

Je nešikovný, sobecký, věčně se mu lepí smůla na paty a přesto ho všichni zbožňujeme. Rowan Atkinson jako Mr. Bean rozechvěl už svými gagy nejednu bránici. K Beanovi však kromě vtipných kousků neodmyslitelně patří také jeho úsporné autíčko. Aby se ujistil, že mu ho nikdo neukradne, volant z něho si stále zamyká do kufříku.

James Bond: Casino Royale

Najznámější agent a džentlmen na světě by se asi těžko obešel bez svého luxusního Aston Martina. Když James Bond právě nevyužívá své "fáro", vybavené moderními špionážními "hračkami", proti zločincům, velmi rád se jím zaveze na nějaký snobský večírek, kde nechybí krásné osudové ženy.

Návrat do budoucnosti

To, že auto může sloužit i k cestování časem zjistil už mladý Marty McFly v úspěšné trilogii Návrat do budoucnosti. Přesvědčil ho o tom bláznivý vědec Emmet Brown, s kterým díky tomu přežil mnoho bizardních situací. Nechybělo však mnoho a Marty by změnami v časoprostoru ohrozil vlastní existenci.

Blbý a blbější

Harry (Jim Carrey) a Lloyd (Jeff Daniels) jsou nejlepší kamarádi, kteří právě nepatří mezi tu inteligentnější část populace. Nic to však nemění na tom, že mají podnikavého ducha a auto ve tvaru plyšového psa, se kterým se vydájí na šílenou cestu napříč krajinou.