Na stránkách zlinska-literarni-trznice.cz lidé najdou informace o známých i méně známých regionálních autorech básní, povídek, fejetonů, cestopisů či filozofických úvah. Věnuje se současným i již nežijícím autorům. K dispozici jsou zatím ukázky tvorby více než 40 autorů, další budou přibývat.

"Počty autorů postupně rozšiřujeme s tím, že preferujeme ty ze Zlína a Zlínska. Nemáme přesně stanovené hranice regionu, který chceme obsáhnout," uvedl Libiger. Každý autor je představen krátkým medailonkem, výběrovou bibliografií a ukázkou z díla, která je pro autory portálu zásadní a kterou se liší od již zveřejněných soupisů zlínských osobností.

Lidé si mohou nyní přečíst ukázky tvorby prozaiků Zdeňka Zapletala či Antonína Bajaji, k dispozici je i ukázka z cestopisu Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda, nechybí úryvky z pohádek či pověstí.

Portál je určen nejen pro příznivce literatury, ale také studenty, pedagogy i autory. Jeho součástí je stránka na sociální síti facebook, kde autoři portálu prezentují aktuality a sledují i komentují literární dění ve Zlíně. Jedním z cílů je také vydat Zlínskou literární tržnici v tištěné podobě.

Autoři projektu budou portál prezentovat 14. ledna v krajské knihovně, lidé se tam mohou také setkat s některými autory.