Výstava Knihovníci vystavují aneb Jak nás neznáte nabízí pohled na nejrůznější druhy výtvarných prací. "Máme kolegy, o nichž víme, že jsou kreativní, mnozí z nich se věnují výtvarným a rukodělným technikám dlouhá léta. Někteří také samostatně vystavují. Proto jsem se rozhodli představit jejich díla naším čtenářům," uvedla Svobodová.

Garantem výstavy je Romana Vlčková, kterou znají návštěvníci z knihovnického A-Klubu. "Spektrum jejích činností je široké. Mimo jiné vyrábí šperky či interiérové dekorace. Ona také stojí za výzdobou knihovny k různým příležitostem nebo ročním obdobím," uvedla Svobodová.

Téměř profesionálem je Martin Gruber z IT oddělení knihovny. Maluje velká plátna, vystavuje například na karlovarském magistrátu a v Městské knihovně Sokolov či mateřské škole Sova. "Maluju už 11 let, k mým koníčkům patří i výroba soch a plastik," řekl Gruber.

K vidění jsou také ukázky paličkované krajky, prostorové instalace a další drobné práce. Výstava v karlovarské krajské knihovně potrvá do 25. února.

pnp snm