Ve Smetanově síni zazněly nápadité aranže tradičních amerických koled jako We Wish You a Merry Christmas, Santa Claus Is Coming to Town či Have Yourself a Merry Little Christmas. Soubor ale vsadil i na klasické skladby od Johanna Sebastiana Bacha či Felixe Mendelssohna-Bartholdyho.

Publikum, které se těšilo na jazz, ocenilo po formálnějším úvodu spíše druhou, energičtější část koncertu. Dočkalo se mimo jiné saxofonového i scatového sóla v podání jednoho ze členů kvarteta Darmona Meadera, který pro skupinu upravil většinu skladeb z dnešního programu.

V závěru Američané zazpívali Tichou noc od Franze Xavera Grubera. Dětská opera Praha pak samostatně s orchestrem přidala ještě koledu Narodil se Kristus Pán, při které se k dětem po výzvě dirigenta Stevena Mercuria se zpěvem připojili i posluchači v sále.

Kvarteto The New York Voices působí na hudební scéně od roku 1987. O devět let později získalo cenu Grammy v kategorii jazzových vokálních souborů za nahrávku s orchestrem Counta Basieho.

Ansámbl se proslavil dokonalým propojením hlasů svých čtyř členů. Vychází nejen z jazzu, ale i z R&B, brazilské hudby, klasických skladeb či popu. Soubor tvoří výrazní interpreti, vedle Meadera jsou jimi Peter Eldridge, Lauren Kinhanová a Kim Nazarianová. Kromě společného vystupování se věnují i sólovým projektům a výuce jazzového zpěvu.