"Jedinečná sakrální památka regionu u kostela svatého Jiří se dočkala obnovy korunní římsy a silně poškozeného krovu a dále nové krytiny z přírodní břidlice," uvedla Mágrová. Díky tomu se podle ní podařilo zachránit pětiboký objekt, který patří mezi nejstarší stavby svého druhu na Šluknovsku.

Celkové náklady na obnovu památky byly vyčísleny na 761.000 korun. Pokud se v příštím roce farnosti podaří sehnat zbývající peníze, bude dokončena obnova fasády a vnějších vápenných omítek a řemeslníci osadí okna, dveře a mříže. Opraví také sloupy ohradní zdi bezprostředně navazující na márnici.

Na obnově barokní památky se vedle jiříkovské farnosti podílí i ministerstvo kultury, město Jiříkov a Biskupství litoměřické. Bývalá márnice v Jiříkově tvoří jeden celek s barokním kostelem svatého Jiří. Stavitelem kostela a zřejmě i márnice byl Johann Georg Aichbauer ml. z Prahy, bratr významného českého barokního stavitele Kiliána Ignáce Dientzenhofera. Márnice, která je stará 255 let, se dochovala v původní podobě.