BERAN 21. 3. - 20. 4.

Jací jsou
Energičtí a sebevědomí, vůdcovské typy. Svou energii jsou ochotni investovat všude, kde to je potřebné. Jsou ohniví až spalující, touží po obdivu a nezávislosti.

Zdraví
Váš organismus se dokáže vyrovnat s čímkoliv, ve vyšším věku vás ale může potrápit vysoký tlak. Pozor na popáleniny! Vyhýbejte se stresovým situacím, abyste předešli infarktu. Zapomeňte i na přílišné slunění, hrozí bolesti hlavy.

Na co si dávat pozor
Berani by se měli zvláště starat o všechno od ramen výše. Nejnáchylnější na bolesti je hlava, časté jsou migrény i bolesti zubů.

Prevence
Nepracujte až do vyčerpání, přestože si myslíte, že to zvládáte, časem se to může krutě projevit. Snažte se všechno zvážit dřív, než "vybuchnete", není to dobré pro váš kolísavý tlak. Ve stravování objevujte chuť bylinek.

BÝK 21. 4. - 20. 5.

Jací jsou
Potřebují klid a nemají rádi změny. Láká je pohodlný nenáročný život s dostatkem peněz. Milují zemité přírodní materiály, bývají stálí a věrní partneři.

Zdraví
Pozor na sklony k tloustnutí a nečinnosti! Kvůli vašemu citlivému hrdlu by se měl průvanu a chlad stát vaším nepřítelem. Raději předcházejte zánětům mandlí, aby se infekce nerozšířila i jinam po těle.

Na co si dávat pozor
Býci by se měly zaměřit na oblast krku, hlasivek, mandlí a dolní čelisti. Citlivý je i jazyk. Jsou náchylní na všechna onemocnění hrdla.

Prevence
Hodilo by se více pohybové aktivity, ačkoli vám nevoní. Na začátek zkuste alespoň něco nenáročného. Vyhýbejte se uzeninám a kolovým nápojům, zvyšují vnitřní napětí. Neklid poleví při pití čaje z třezalky.

BLÍŽENCI 21. 5. - 21. 6.

Jací jsou
Střídají se u nich nálady a mají jakoby dvě tváře. Vystihuje je nestálost. Chvíli milují a jsou starostliví a pak jsou hned schopni nenávidět a ignorovat. Záleží jim na materiálních hodnotách. Občas závidí a žárlí.

Zdraví
Vaše nestálost může za časté napětí a nervozitu. Váš organismus se s tím nevyrovnává zrovna nejlépe. Vyhýbejte se vlhkosti a chladu. Kromě plicních a průduškových onemocnění vám hrozí i revma či žaludeční vředy.

Na co si dávat pozor
Toto znamení ovlivňuje zejména ramena, ruce a prsty. Blíženci by se měli zaměřit i na plíce a průdušky, jsou náchylní na astma, zánět průdušek i rýmu.

Prevence
Popřemýšlejte nad plaváním a častěji si dopřejte pravidelnou stravu i odpočinek. Používejte přírodní léčiva jako česnek či křen. Kopřivový čaj vám také prospěje.

RAK 22. 6. - 22. 7.

Jací jsou
Přestože působí rázně, ve skutečnosti jsou nejistí. Těžce snášejí kritiku a často trpí uvnitř. Cení si věrnost a náklonnost. Jsou to milí a příjemní společníci se sklonem k fantazírování.

Zdraví
V mládí často trpí žaludeční neurózou i bolestmi hlavy. Ženy by si měly pravidelně kontrolovat prsy. Nejezte jídla, o kterých víte, že vám nedělají dobře. Určitě nesahejte po alkoholu, když hledáte nějaké řešení.

Na co si dávat pozor
Raci mívají problémy se zuby. Jejich citlivá oblast je žaludek, játra a prsa.

Prevence
Práci si systematicky rozdělte a nechtějte udělat vše hned. Dopřejte si dostatek vápníku a fluoru, zamezíte vzniku zubních kazů. Pozitivní účinek má na vás šalvěj.

NEPŘEHLÉDNĚTE! Nenašli jste zde své znamení? Nemějte obavy. Další vám přineseme už zítra!