V dnešním článku Vám představíme české i zahraniční zástupce starých her, které si vaše srdce získají i po tolika letech od jejich vydání. Stáhnout si je můžete spolu s dalšími programy a hrami na download portálu Mujsoubor.cz.

Vlak

První ze dvou her s dopravním prostředkem v hlavní roli. Žádné závodění ale nečekejte, tohle je spíše logický rychlík, ve kterém musíte vysbírat všechny předměty v každé úrovni. Poklidnou jízdu vlaku narušuje jenom to, že všechny sebrané věci se vám ukládají do nových vagónků. Do nich pak nesmíte narazit, jinak vás čeká opakování úrovně. Jedná se tedy o systém podobný světoznámému Hadovi, ale v českém provedení a s ďábelskou obtížností.

Hru Vlak stahujte ZDE

Autor: Net Income

Need For Speed

Nejslavnější série počítačových závodů vznikla už před dvěma desetiletími. Proč se právě Need For Speed stalo legendou, vám bude jasné hned – na svou dobu parádní grafika, našlapaná auta, atraktivní tratě i jednoduchá a přesto chytlavá hratelnost. Dnes si můžete hru stáhnout zadarmo a podle nás jde o daleko větší zábavu, než kterou nabízí většina nových remaků, kopií, nebo pokračování.

Hru Need For Speed stahujte ZDE

Autor: Net Income

Prehistorik 2

V téhle plošinovce dostanete do ruky velký kyj, respektive neomaleného pračlověka, který s ním rád mlátí všechno kolem sebe po hlavě. Cílem Prehistorika 2 je přežít v nehostinném prostředí prasvěta pomocí hledání jídla a občas umlátit nějakého toho bosse. Jednoduchý koncept oživuje svérázný humor a nadhled, ať už ve formě bonusových úrovní sestavených čistě z jídla, nebo létání na prarogalu.

Hru Prehistorik 2 stahujete ZDE

Autor: Net Income

Fish Fillets

Už druhý zástupce domácí herní produkce v našem výběru – čím to? Pravděpodobně tím, že na vývoj tu nikdy nebylo dost peněz, takže autoři museli do svých dílek vkládat nadčasové kvality, které oceníme i dnes. U Fish Fillets je to kombinace humoru a lákavých logických hádanek. Hrajete totiž za 2 rybky, jednu velkou a silnou, druhou malou a…malou. Jedna přemístí i velké předměty, druhá propluje i titěrnými otvory. Jenom společně se dokáží dostat na konec každé z úrovní, jejichž obtížnost je leckdy tak extrémní, že budete s láskou vzpomínat na Vlak!

Hru Fish Fillets stahujte ZDE

Autor: Net Income

Brány Skeldalu

Aby nebylo těch českých her málo, přidáme ještě jediné opravdu velké RPG, které u nás dodnes vzniklo. Budete v něm putovat rozlehlými krajinami i zatuchlými kobkami a s pomocí válečníků i mágů ve své partě hrdinů rozpletete tradiční fantasy příběh. Hratelností jsou Brány Skeldalu klasický krokovací dungeon, ne nepodobný klasice žánru Eye of Beholder.

Hru Brány Skeldalu stahujte ZDE

Autor: Net Income

DOSBox

Jelikož se jedná opravdu o hry doslova historické, bez emulátoru dosového prostředí některé hry z našeho výběru nespustíte, konkrétně Need For Speed, Vlak a Prehistorika. Jeho použití je ale naštěstí opravdu primitivní – stačí přetáhnout ikonu spouštěcího souboru hry na ikonu nainstalovaného DOSBoxu a hra se spustí sama.

Program DOSBox stahujte ZDE