Celé působí jako sestřih záběrů z videobanky a má popisovat motivaci ke vzniku společnosti. O samotném produktu se však opět nedozvíme zhola nic. Jak ale upozorňuje The Verge, ve snímku se přeci jen hardware s logem Magic Leap objeví – zápisník.

Nečekaný prototyp

Magic Leap od začátku zveřejnil několik videí, která mají ukazovat použití rozšířené reality prostřednictvím vyvíjeného zařízení. Naposledy jsme si loni v létě prohlédli R2D2 a C-3PO v kanceláři díky oznámené spolupráci s Lucasfilm. Skutečný hardware však Magic Leap stále neukázal.

Jedinou známkou toho, že Magic Leap pracuje na něčem fyzickém, je snímek zveřejněný v únoru. Ten získal Business Insider a má se jednat o prototyp zařízení pocházející z ledna letošního roku. Po sedmi letech vývoje bychom možná čekali něco jiného než vývojovou desku sešněrovanou popruhy od batohu. Zástupci společnosti nicméně k tomuto snímku řekli, že jde o zařízení, které primárně slouží pro analýzu okolního prostoru.

Ať už ale Magic Leap přijde do oboru rozšířené reality s čímkoliv novým, bude to mít zatraceně těžké. Apple udělal z iPhonů nejrozšířenější zařízení pro AR a svoji platformu má také Google. I kdyby byly finální brýle Magic Leap zcela převratné, bude mít potíže i s tím, jak pod svá křídla nalákat dostatečné množství vývojářů.

Obří nábor

Magic Leap včera rovněž aktualizoval svůj web, kde nyní najdeme jednak zmíněné video o startu firmy, ale především seznam pracovních pozic, které chce společnost obsadit. Ten je opravdu obří, obsahuje přes 240 pozic v 14 lokalitách po celém světě. Hlavní sídlo firmy je na Floridě, nicméně vývoj má probíhat třeba také v Mexiku, Izraeli, Švýcarsku nebo na Novém Zélandu.

TIP: Tajemný Magic Leap zajímá Čínu. Z Alibaby přitekly další stamiliony dolarů

Mezi otevřenými pozicemi najdeme vše od softwarových vývojářů, herních programátorů a designérů UI, přes hardwarový vývoj až po administrativní funkce včetně obchodního a PR ředitele. Ani tahle skutečnost tedy nenaznačuje blížící se dokončení vývoje.