Podle stížnosti, kterou podal tým Yankees využívali členové týmu hodinky pro sledování okamžitých záznamů ze hry a následné předání informací do dugoutu (hráčská lavice) i do pole, především potom k pálkaři.

iPady ano, hodinky ne

V minulosti se týmy snažily herní signály předávat podobným způsobem také díky mobilním telefonům, na což vedení MLB reagovalo zákazem tohoto typu elektroniky na hřišti. Výjimku tvoří iPady, které sice mohou týmy využívat pro analýzu hry, ale mají kompletně deaktivovanou síťovou komunikaci. Není tak možné jejich prostřednictvím přijímat zprávy nebo živé video zápasu.

TIP: Polovinu všech prodaných chytrých hodinek tvoří Apple Watch, druhý Samsung má tržní podíl jen 11 %

Na Apple Watch či další chytré hodinky se však zákaz prozatím nevztahuje a není proto divu, že se je týmy snaží využít ve svůj prospěch.

Signály jsou přitom v baseballu základní součástí hry – chytač jejich prostřednictvím komunikuje s nadhazovačem a signalizuje zamýšlený hod. Pokud se k těmto signálům dostane pálkař, může mít značně usnadněnou práci s tím, jak odpálit. Jedinou povolenou cestou, jak takové signály šířit, je odkoukáním přímo na hřišti a následným šířením verbálně – typicky pokud má útočící tým pálkaře hráče na druhé metě. Ta leží za kopcem nadhazovače.

Apple prezentuje hodinky jako sportovní a fitness zařízení:

Bostonští Red Sox tedy budou s velkou pravděpodobností za využívání Apple Watch potrestáni. Zůstává však otázkou, kdo s nápadem na zapojení hodinek do hry přišel.

Twitter
Autor: Apple