Herec a režisér Lumír Olšovský (34) téměř dvě hodiny odpovídal na vaše dotazy. V nepřeberném množství vévodily ty se slovy podpory a obdivu. Lumír Olšovský je jedním z těch, kteří se nebojí o své homosexuální orientaci mluvit. Proto i na nepříjemné otázky odpovídal s nadhledem sobě vlastním. Co prozradil ze svého pracovního i osobního života, se dočtete níže... Vážený Lumíre, včera jsem Vás viděl v divadle Na Fidlovačce v komedii Nerušit, prosím a byl jste vážně skvělý. Stejně tak jako kdysi ve Zpívání v dešti v Karlíně. Hrajete v současné době ještě také na Vinohradech? Carlomonte UUUffffff...tak především vás všechny zdravím! Jet přes celou Prahu dnes nikomu nedoporučuju, pokud nechcete mít nervy v kýblu jako já teď:-) A teď teda k Vinohradům - kdysi jsem tam hostoval v jedné komedii, když jsem měl v plánu do tohohle divadla nastoupit, ale je to, myslím, šest let... Karlín a Fidlovačka dokonale stačí:-) (a děkuju za pochvalu! Moc!)


zdravím a moc přeji, ať se Vám daří v práci i osobním životě. Líbí se mi, jak hrajete. Jarka Děkuju, Jarko. Mě ta práce totiž baví.-)
Jak se Vám hraje Nerušit, prosím? Alena Není to žádná sranda. Zatím:-) Dvě hodiny textu, sucho v ústech z trémy, zodpovědnost v divadle, kde jsem hostem.... Ale nakonec je to vždycky i pro mě zábava.
Ahoj Lumčo,kdy jsi se přeorientoval z hetero na homo nebo spíš,kdy jsi zjistil,že se ti líbí kluci?já jsem taky 4procentní Radek Polesný Radku, všechno se tak těžko řeší, když se to odkladá.. S ženou jsem se rozešel v sedmadvaceti letech.
Dobrý den Lumíre, jste poměrně šikovný chlap, nevadí vám, když se na vás teď lidé dívají jako na, toho, teplouše? Tuli Doufám, že ta momentální vlna, kdy novináře víc zajímá, s kým žiju, brzo přejde a zase se na mě bude možný koukat jako na normálního herce. Přijďte na Fidlovačku, tam se to neřeší:-)
Hezké odpoledne, pane Lumíre. Patříte k mým oblíbeným hercům a máte můj obdiv, že jste si svůj život dokázal zařídit tak, jak jste to cítil. Mohu se zeptat, jak vycházíte se svou bývalou paní a jak ona se s rozpadem vašeho manželství vypořádala? Děkuji. Jitka Byl jsem si vědom toho, že jsem své ženě zničil kus života. Začátek toho nového pro ni určitě byl hrozný, ale vybral jsem si kdysi dobře. Tolerantnější a odvážnější stvoření bych těžko hledal.
A nebojíte se, že David Hák přibere??? :-) Alena Jestli David Hák přibere (to je ten, kterého nosím jako mrtvého po jevišti.-), tak já už dávno budu mít svaly!!
Dobrý den pane Olšovský, moc Vám fandím jako herci, ale po zjištění, že jste gay, jsem v sobě našla určitou záklopku a sympatie jsou ty tam.... Zdena K. Ostrava To se stává. Nevím, jak Vám pomoct, Zdeno. Věřte mi, že tímhle tématem nehodlám nikoho otravovat. Tak přijeďte do divadla, třeba to tam hodíte za hlavu.
Ahoj Lumčo, zajdeme spolu na drink? Zvu tě na Mojito;-) Andrej Jak víš, že ho mám rád?:-)
Dobrý den Lumíre, jste skvělý herec a líbíte se mi i jako muž. Držím vám palce v pracovním i osobním životě. Bylo těžké pro Vaši ženu zjištění, že jste gay? Jak to vnímá vaše dcera? Hezký den. Simona Těžké zjištění? Katastrofa, hrůza, beznaděj. Dcera bude mít taky ještě hodně trápení. Jedinou cestu vidím v tom, když si budeme dávat najevo, že se máme rádi.
Děkuji za pana G. v Hledá se muž... jste tam excelentní... je vidět, že svou profesi milujete... a přeji Vám mnoho dalších pracovních a životních úspěchů... Zuzana Děkuju, Zuzano!! Budu se snažit!
Jsi strašně sympatický. Kolik dílů má Ošklivka? Renata Doufám, že milión!!! (nene, za dva roky máme utrum.. nevím to přesně, ale dvakrát padesát dva rovná se sto čtyři.. tak nějak kolem stovky??)
Kam Vám můžu napsat o podpis? Derek Na moje webovky (lumirolsovsky.cz) (Hezký jméno!)
Ahoj tak co zajdeme zítra konečně na ten hokej :-) Pavel Na hokej?? Jáá?? Jsi se zbláznil?? :-)) Ale jo, vždyť víš, pavle, že bych rád poznal něco novýho, ale mám zase práci!
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak na vaši orientaci reagovala vaše manželka? Petra Jak už jsem psal, nebylo to těžké období, ale úplně příšerné období. Jednoduše řečeno - probrečeli jsme několik nocí.
Už jsme si spolu psali. Odpověděl jste mi, což mám už rok schované na mailu. Je mi 56 let a předpovídala jsem Vám skvělou budoucnost. Myslím, že se to už vyplňuje. Nevadí mi s kým žijete. Já formálně žiju s mužem, "aby lidi viděli" a uvádím ho při sčítání lidu. Držím pěsti a nespychněte nám !!! Lumír musí být přirozený !!! Irena Tak já teda budu, Ireno!!:-)) Děkuju Vám. Vážím si takových mailů.
Když jsi s někým na stejné vlně, tak i tušíš, co ten druhý rád pije;-) Andrej :-)) Dost se divím, že je někdo na takové praštěné vlně jako jsem já...
Dobrý den. Chtěla bych Vám popřát hodně úspěšných rolí. Byla jsem na představení Jack Rozparovač. Moc se mi Váš herecký výkon líbil. Mějte se. Budu pořád vaší fanynkou. Marta Děkuju, Marto!! Ještě si pokusím vzpomenout začátkem dubna, až to zase budeme v Kalichu hrát.
Pane Olšovský nemám otázku, chci Vás pozdravit, mám ráda vaše postavy hrané a oceňuji Váš přístup k životu. Jistě si toho přátelé, které jste třeba překvapil, váží. Kdo nechápe, není opravdový přítel. Přeji hodně zdraví, pohody a úspěchů Jitka Jitko, to je hezký, co píšete. Taky si to tak nějak myslím.
Začala jsem se dívat na seriál Ošklivka Katka. Nevěděla jsem jestli budu pokračovat ve sledování, ale váš výkon je tak excelentní, že se dívám jen kvůli vám. Lenka A víte, že mě to fakt baví? Ne kvůli tomu, že hraju homosexuálního šášulu, (jako ne že bych se konečně našel!!) ale kolegové, štáb, svoboda před kamerou, to všechno je ohromně nabíjející.
Dobrý den, co máte rád k obědu? Karolína Nechci vás, Karolíno, nějak šokovat nebo vychovávat. Ani nejsem nějakej bláznivej vegetarián, ale ze všeho nejradši mám zeleninu:-)
Dotaz žádný. Jenom popřeju ať se Vám daří, jak v soukromém, tak v uměleckém životě. Jste fajn. Broňa A vy taky, abyste věděli!! (Díky!!)
Líbí se Vám Lucie Bílá? Jirka Jako domů bych si ji nekoupil, ale zpívá úžasně!
Ahoj, jsem poměrně hezký chlap (aspoň to tvrdí přátelé), měl bych u tebe šanci a jsi spíš na mladší nebo starší (od 30-40let)? Děkuju za nabídku, ale už mám vybráno. Nějak se mi přihodilo, že jsem rovnou kápnul na ideálního kluka! Nevyměním ho ani zanic!
Dobry den, chcem vam povedat, ze mate svoje faninky aj na slovensku:), ako herec ste uzasny, ako chlap urcite tiez, nie je dolezite s kym zijeme, ale ako s nim zijeme a hlavne, aby nam to naplnilo zivot:)ste fesaaaaak neskutocnyyy:) Jana Janko, jak jsem se tam k vám dostal??? (Přece si nemůžete pamatovat podivný film Obyčajný špás, který jsem půl roku natáčel v okolí Trenčína:-))) Dííííkyyyyyy!:-)
Tě pic Lumčo, máš v herecké branži hodně 4procentních kámošů? Zdraví Pavel ze Znojma Pavle, já to nepočítal...asi jo. V různých branžích mám kámoše. To už se tak stane, že hledáte lidi, se kterýma si rozumíte:-)
Mam 36 rokov a sledovala som Poistovnu stastia:) chytam novu:), ale na vase predstavenie by som velmi rada isla, snad niekedy sa mi to splni:) Jana :-)) A vztek, že kradu děti, jste neměla? Třeba někdy na shledanou!!
Ahoj Lumíre, máš ještě úžasnou fenečku Dášenku? Jana Už nee. Už nemám Dášenku a asi nechci žádného dalšího psa. Je nenahraditelná.
Dobrý den pane Olšovský, který z našich nebo i zahraničních herců se Vám líbí vizáží a celkově hraním? Radmila Vizáží samozřejmě Brad Pitt (to jste asi čekala, žejo..), a hraním Jack Nickolson a asi tisíc dalších, kterým nesahám ani po kotníky.
Jak se Vám líbí Pavel Bruchala z Markízy? Hanka ...hmmm...nesleduju Markízu:-( Ale nezlobte se, prosím, na mě. Já televizi všeobecně moc nesleduju.
Máte trvalého přítele? Jitka Mám vytrvalého přítele.
Určitě tě beru za slovo a po představení si tě vyhledám a ten drink spolu dáme....;-)) Měj se fajn. Andrej Ok:-) platíš.
Ahoj Lumíre už si byl na pohádce Nejkrásnější hádanka? Katka Ještě ne, neměl jsem volný večer, ale doženu to! Mám rád pohádky i Zdeňka Trošku.
Lumíre, zdravím Vás. Držím palečky v osobním životě. Ti, kdo Vás odsoudí za Vaši orientaci jsou omezení. V životě je pro každého normální něco jiného, hlavní je osobní pohoda, klid a štěstí a jestli je Vám dobře, tak to je důležité. Myslím si, že Vaše dcera všechno jednou časem pochopí. Správné je jí dát najevo, že o ní stojíte a máte jí rád. Mějte se fajn. Kateřina Vy se mějte taky fajn!! Děkuju!
Ahoj Lumčo, jak se snášíš s Lukášem Vaculíkem a líbí se ti jako chlap? Thanks. Vašek Jak se s ním snáším?? Lukáše mám moc rád!!! Moc! Když jsem spolu hráli v muzikálu Někdo to rád horké, byla to něco úžasného! Byl to můj starší brácha! Vážím si ho. Bye!
Pane Lumíre, máte můj obdiv postránce herecké, tak i soukromé. Mám ráda lidi, kteří jsou bez přetvářek, i když je to dnes těžké. Zajímalo by mě, jestli se zajímáte o nějaké duchovní vyznání např. buddhismus apod. Děkuji za netradiční otázku. Ivana Nevím, kterou otázku bych vám měl položit, aby byla netradiční...spíš odpovím na tu Vaši: nezajímám se o žádné vyznání, chtěl bych mít v duši uklizeno a jasno a k tomu mi žádná oficiální víra nepomůže. Jenom ta moje.
Ahoj, sportuješ hodně? A co děláš proto, že máš tak dobrou postavu? A lákají tě na nějaké reklamy? Zdenek Na hraní reklam? Občas jsem šel na nějaký konkurz, ale nikdy mě nevybrali...ten můj ksicht není nic moc. A to tělo taky ne, to se nenech zmást:-)
....nedá mi to, ještě musím Vám říci, že je to bezva chat. Odpovídal jste bezprostředně, kdybych mohla, jdu s vámi kluci na drink. Ale už jsem "dorostenka" po 60. Jediná vada,c o? Jinak byste byli rádi. Opravdu díky za prima počtení a mějte se!!! Jitka Milá dorostenko, ten věk je paráda! Mějte se taky moc hezky!
Viděla jsem Vás ve Vaší hře Den na zkoušku v Bráníku. Wochou! To byla paráda. Zajdu si znovu. Kdo by to byl řek... ;-) Kdy bude repete? Janie Osmého dubna! A pak bude dlouhá pauza a pak už Ženu bude hrát zase Laďka Něrgeška a ne já, takže buď teď nebo nikdy!! Ď!
Není to tak, že když si vyberete nesprávného životního partnera, tak se ve Vás probudí touha na partnera stejného pohlaví? Simona Určitě ne. Tak to není. Vybral jsem si správnou ženu. Devět let harmonie něco znamená, ne? Ta touha po chlapcích už se v náznacích projevovala dřív, ale byl jsem "slušně" vychován ke správnému rodinnému životu.
Posílám krásný pozdrav. Máte rád zimní sporty? Vendula Jo, koulování!! Pak ještě snad boby a sáně. Tím to končí:-)) Ze sešupu po stráni na lyžích mám hrůzu!
Dobrý den! Jsem člověk, který nedělá žádné rozdíly mezi lidmi s různou orientací. Proto mě celkem popuzuje fakt, že po odhalení vašeho sex.zaměření se na vás režiséři vrhli jako "vosi na med" s rolemi právě homosexuálů. Připadá mi to vůči vaší osobě v některých případech jako velice laciné. Řekla bych trochu bulvární. Samozřejmě nemám na mysli situace komediální a vámi vybrané role! Velice zdravím, jste mi i jako heterosexuálce sympatický . :) Valerie Valerie, ani nevíte, jak blahořečím Tomášovi Töpferovi za roli záletného ministra na Fidlovačce nebo za Limonádníka v Karlíně. Občas se najdou režiséři, kteří si na mě vzpomenou i jako na herce a nejenom jako na homosexuála:-))
OuNou :-( A neni to škoda? Sice neumím posoudit, jak se v té hře (Den na zk.) jako žena cítíte :-), ale hrajete to bezvadně! Janie Super! Tak děkuju!:-)
Jsi sympatický chlap... líbíš se mi nejen na divadle Karel ..ale i kde??
Dobrý den, jak se Vám hraje v Ošklivce Katce? Inspiroval jste se v originálu Betty La Fea? Míša Moc neinspiroval. Když jsem v tom seriálu daboval nějakého toho Juana nebo jak se jmenoval, scény s návrhářem jsem neviděl, tak nevím, jak hrál ten Kolumbijec, a teď to vlastně ani nechci zjišťovat.
Dobrý den pane Olšovský, jako divadelní herce jste excelentní, ale nezlobte se na mne, opravdu se Vám Vaše role v Ošklivce líbí natolik, aby jste jí i nadále hrál? Díky za odpověď a mějte se herecky moc dobře. Petra Líbí, baví. Nojo, vším se Vám do vkusu netrefím, ale je dobře, když si vyberete a budete sledovat jenom to, co se Vám líbí. Jste pro mě ideální divák!
Ahoj, prosím, kde by som vás mohol požiadať o autogram na ako maily alebo adrese! Dakujem alebo neposlali by ste mi vašu foto z podpisom na moju adresu: Matej Kuna - Slovensko DAKUJEM Matej Takhle veřejně to nepište, víte kolik lidí Vám teď bude psát??:-)) prosím, napište mi to do vzkazů na webovky. Děkuju
Dobrý den, jak se dívá Vaše dcerka na to, že patříte ke 4% komunitě? Nebo to ještě nevnímá?Děkuji za odpověď Radmila Je jí deset. To už teda vnímá.. Hlavně vnímá, že má tátu, který má harmonický vztah a tím to, myslím, hasne.
Dobrý den Lumíre, jen bych Vás chtěla pochválit, jste výborný herec a to co předvádíte v seriálu Ošklivka Katka, nemá obdoby. Díváme se doma na seriál jen kvůli Vám..... Jen tak dále, přeji hodně štěstí jak v profesním tak osobním životě... Jana Wow! (to říkají Američani a v dabingu se to překládá "Páni!") Děkuju, Jano!
Moc Vás zdravím a přeji mnoho zdaru (nejen při zpáteční cestě přes Prahu). Viděla jsem Vás před časem v zájezdovém představení v Třebíči. Co si vy jako herec myslíte o třebíčském publiku? Chystáte něco nového pro nás mimopražské? Dana Před dlouhým časem, co? Teda v divadle. Jinak k příbuzenstvu do Domků jezdím častějš.-)) Třebíčské publikum je pro mě poloviční rodina! Ale mimo Prahu jezdím jenom s Hátou, takže nic nového nemám...
Zdravím Vás Lumíre, velice se mi líbí jak hrajete, a to jak v divadle tak ve filmu. Jsem Váš velký fanoušek! Jak se dneska máte? Sebastian Je mi docela hezky. Sice mám trochu hlad, ale to je lepší než žízeň.
Jaké je to mít rád homoklády? Je to lepší, než mít mindrák a psát hlouposti:-))
Dobrý den, je mi 18 let, mé sestře je 15 a naši rodiče se rozvádějí po 18 letech manželství z důvodu otcovy homosexuální orientace. Prožíváme si doma velké peklo, otec se mstí za to, že naše matka podala žádost o rozvod. Chtěla jsem se zeptat, jak na vaši orientaci reagovala vaše manželka? Blažková Podívejte se někdy na film Daleko do nebe. Snad už doba, kdy se muži museli takhle zapírat, definitivně odchází a žádný homosexuál se nebude ženit proto, že se to "má", jako určitě Váš otec. Přeju Vám, ať tohle děsné období rychle překonáte. Všechny hádky, které budou rodiče mít, všechny otcovy msty, pochází z neštěstí. Buďte statečná a chápavá. A láskyplná jako moje manželka.
Dobrý den, patřím k 4procentní menšině, mám šanci dostat grátis lístek k Vám do divadla a pak s Vámi zajít na kafčo? Tommy Nemáte:-) Takhle to nechodí.
Jak vzpomínáte na účinkování v muzikálu Hello Dolly? Byl jste tam úplně úžasný! Děkuji Ála Od té doby kreslím k podpisu velrybu:-) Jo, to byla doba her...
Tak ty taky jezdíš s divadelním spolkem Háta jo a to se určtě potkáváš s Pavlem Vítkem, co si oněm myslíš? Podle mě je milej a hezkej, ale bohužel taky zadanej. Radka S Pavlem jsem se potkal párkrát, vlastně ho znám málo.
Jsi spokojený se svými zuby? Kája Nejsem. Jsi zubař, Kájo?
Jak reagovala vaše dcera na to, že jste homosexuál? Carol Dcera dobře, prostě mám rád Pavla, ale ne všichni její spolužáci budou dost chytří na to, aby jí neubližovali výsměchem.
Já zase po shlédnutí Hello Dolly nevěděla, jestli mám víc "milovat" Vás nebo Vlastíka nebo Zbyňka :o) Všichni jste byli totiž skvělí.. Hezký den. Ála To jste hodná...zařadit mě do takové silné "trojice"!
Otázku nemám jen chci pogratulovat ke skvělému výkonu v Ošklivce. Jste super a já vždy čekám na váš výstup a krásně se bavím. Jste perfektní. Eva Růřena Děkuju, Evo. Děkuju vám všem! Myslel jsem, že toho stihnu víc, ale zase musím běžet (aby mě před koncem semestru ještě nevyhodili!!). Krásný zbytek dne!! Na shledanou kdekoli!